Elon Musk a anunțat când va începe producția la Tesla Gigafactory Berlin

Autor: Cristian Agatie 13 aug. 2021 Știri auto

Elon Musk a anunțat când va începe producția la Tesla Gigafactory Berlin, care ar fi trebuit să fie inaugurată încă din vara acestui an. Măsurile birocratice, dar și protestele ecologiștilor au întârziat construcția fabricii Tesla din Germania.

Intră în Galeria FOTO

Elon Musk a vizitat fabrica Tesla din Germania, cunoscută și ca Gigafactory Berlin și s-a declarat nemulțumit de stadiul lucrărilor. Producția ar fi trebuit să înceapă în această vară, dar grupul american a fost nevoit să amâne inaugurarea „Gigafactory” pentru sfârşitul lui 2021, dând vina pe birocraţia germană și protestele ecologiștilor.

În aceste condiții, Musk speră ca uzina sa de la Gruenheide, în apropiere de Berlin, să înceapă să producă primele sale automobile din luna octombrie sau la scurt timp după aceea. Nici acest termen nu este sigur, însă, Musk vorbind mai degrabă de noroc decât de calcule.

„Ne aşteptăm să primim aprobarea pentru a produce primele automobile, posibil în octombrie dacă suntem norocoşi”, a declarat Elon Musk cu ocazia vizitei pe şantierul uzinei de lângă Berlin, alături de Armin Laschet, candidatul conservatorilor germani pentru a fi succesorul Angelei Merkel în postul de cancelar.

Când începe producția la Gigafactory Berlin: Primele mașini Tesla Made in Germany

Însă, având în vedere că Agenţia de protecţie a mediului din landul Brandenburg nu a emis încă autorizaţia finală pentru uzina Tesla, este posibil să apară noi întârzieri, posibil până în 2022.

Armin Laschet, a cărui popularitate în sondaje a scăzut înaintea alegerilor parlamentare din 26 septembrie, a spus vineri că Germania trebuie să reducă birocraţia. „Uneori avem impresia că inventarea a ceva nou este mai uşor din punct de vedere tehnologic decât să reduci birocraţia în Germania”, a declarat Laschet, stând alături de Elon Musk.

Tesla şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule pe an la uzina sa de lângă Berlin. Însă construcţia uzinei din Germania a demarat graţie unei autorizaţii temporare, iar o autorizaţie definitivă din partea landului Brandenburg nu a fost încă emisă, deşi lucrările de construcţie la viitoarea uzină au început în primul trimestru din 2020. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

sursa: Reuters

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hepta, Tesla


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide