Elon Musk a devenit al şaptelea cel mai bogat om din lume

Autor: ProMotor 12 iul. 2020 Știri auto
Elon Musk a devenit al şaptelea cel mai bogat om din lume

Bogăția lui Elon Musk a crescut cu 6,07 miliarde de dolari, propulsându-l pe lista cu cei mai bogați oameni din lume. Conform Bloomberg, fondatorul și directorul executiv al Tesla, l-a întrecut pe investitorul american Warren Buffet.

Elon Musk, directorul general al producătorului de automobile electrice Tesla, a devenit al şaptelea cel mai bogat om din lume, cu o avere mai mare decât a lui Warren Buffett,

Averea lui Musk a crescut vineri cu 6,07 miliarde de dolari, în urma unui avans de 10,8% al acțiunilor Tesla. Acum este a șaptea persoană cea mai bogată din lume, cu o avere ce are o valoare netă de aproximativ 70,5 miliarde de dolari.

Averea lui Elon Musk are o valoare  70,5 miliarde de dolari

Câștigurile lui Musk sunt plasate sub ale co-fondatorului Google Larry Page, a cărui valoare este listată ca 72,7 milioane de dolari; fostului director executiv Microsoft, Steve Ballmer, care are o valoare netă de 76,8 mililoane de dolari, și ale omului de afaceri și colecționarul de artă francez Bernard Arnault, care are un imperiu de 92,6 miliarde de dolari.

Jeff Bezos (Amazon), Bill Gates și Mark Zuckerberg de la Facebook completează primele trei locuri, cu averi în valoare totală de 189 miliarde de dolari, 116 miliarde de dolari și, respectiv, 93 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au urcat cu 500% în acest an, datorită creșterii vânzărilor de automobile Model 3. Vânzările solide, peste așteptări, realizate de producătorul de automobile electrice măresc așteptările că Tesla a obținut profit în trimestrul al doilea, care ar marca, în premieră pentru companie, patru trimestre profitabile consecutive.

Tesla a livrat în trimestrul al doilea 90.650 de vehicule, cu mult peste estimările de 74.130 de vehicule, potrivit datelor. Compania a livrat 80.050 de SUV-uri Model Y și automobile Model 3.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide