Elon Musk a înfuriat Ucraina cu o serie de tweet-uri

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto

Elon Musk a înfuriat oficialii Ucrainei cu o serie de tweet-uri. Miliardarul american a stârnit controverse după ce a afirmat care este cel mai bun scenariu pentru Ucraina.

Miliardarul Elon Musk a stârnit controverse mari și reacții din partea oficialilor Ucrainei în urma unui sondaj postat pe Twitter.

Elon Musk a postat pe platforma de socializare un sondaj care evaluează sprijinul pentru ceea ce a susținut că este un rezultat probabil al conflictului în desfășurare. El are patru puncte prin care o posibilă pace între Rusia și Ucraina să fie atinsă:

  1. Să fie refăcute alegerile din regiunile anexate sub supravegherea ONU. Rusia pleacă dacă aceasta este voia poporului;
  2. Crimeea să fie cedată Rusiei;
  3. Să fie garantată alimentarea cu apă pentru Crimeea;
  4. Ucraina ar trebui să rămână neutră.

Elon Musk stârnește reacții negative în Ucraina

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, a răspuns sondajului lui Musk cu un tweet. Acesta a scris „Du-te la naiba, acesta este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine. Singurul rezultat este că acum niciun ucrainean nu-ți va cumpăra vreodată porcăria de Tesla. Deci mult noroc pentru tine”, a spus Melnyk.

Președintele ucrainean, Volodimr Zelenski, a răspuns printr-un sondaj propriu pe Twitter la cel creat de Elon Musk.

„Ce Elon Musk îți place mai mult? Cel care sprijină Ucraina sau Cel care sprijină Rusia”, a întrebat Zelenski pe rețeaua de socializare.

Răspunsurile acide din partea oficialilor din Ucraina au fost cu atât mai notabile cu cât Musk și-a câștigat statutul de cvasi-erou popular în Ucraina de la începutul conflictului. Sistemul de comunicații prin sateliții Starlink au fost de mare ajutor pentru Ucraina.

Compania de automobile a lui Musk, Tesla, a reușit să producă și să livreze un număr record de mașini în acest an. De asemenea, miliardarul a dezvăluit recent un robot umanoid, dar se pare că acestuia îi lipsește un „creier”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide