Elon Musk a înfuriat Ucraina cu o serie de tweet-uri

Autor: Ionuț Vîlciu 04 oct. 2022 Știri auto

Elon Musk a înfuriat oficialii Ucrainei cu o serie de tweet-uri. Miliardarul american a stârnit controverse după ce a afirmat care este cel mai bun scenariu pentru Ucraina.

Miliardarul Elon Musk a stârnit controverse mari și reacții din partea oficialilor Ucrainei în urma unui sondaj postat pe Twitter.

Elon Musk a postat pe platforma de socializare un sondaj care evaluează sprijinul pentru ceea ce a susținut că este un rezultat probabil al conflictului în desfășurare. El are patru puncte prin care o posibilă pace între Rusia și Ucraina să fie atinsă:

  1. Să fie refăcute alegerile din regiunile anexate sub supravegherea ONU. Rusia pleacă dacă aceasta este voia poporului;
  2. Crimeea să fie cedată Rusiei;
  3. Să fie garantată alimentarea cu apă pentru Crimeea;
  4. Ucraina ar trebui să rămână neutră.

Elon Musk stârnește reacții negative în Ucraina

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrij Melnyk, a răspuns sondajului lui Musk cu un tweet. Acesta a scris „Du-te la naiba, acesta este răspunsul meu foarte diplomatic pentru tine. Singurul rezultat este că acum niciun ucrainean nu-ți va cumpăra vreodată porcăria de Tesla. Deci mult noroc pentru tine”, a spus Melnyk.

Președintele ucrainean, Volodimr Zelenski, a răspuns printr-un sondaj propriu pe Twitter la cel creat de Elon Musk.

„Ce Elon Musk îți place mai mult? Cel care sprijină Ucraina sau Cel care sprijină Rusia”, a întrebat Zelenski pe rețeaua de socializare.

Răspunsurile acide din partea oficialilor din Ucraina au fost cu atât mai notabile cu cât Musk și-a câștigat statutul de cvasi-erou popular în Ucraina de la începutul conflictului. Sistemul de comunicații prin sateliții Starlink au fost de mare ajutor pentru Ucraina.

Compania de automobile a lui Musk, Tesla, a reușit să producă și să livreze un număr record de mașini în acest an. De asemenea, miliardarul a dezvăluit recent un robot umanoid, dar se pare că acestuia îi lipsește un „creier”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide