Elon Musk și-a lansat propriul roadster Tesla în spațiu în urmă cu patru ani. Unde se află acum?

Autor: ProMotor 10 feb. 2022 Știri auto

În urmă cu patru ani, cea mai puternică rachetă operațională din lume, Falcon Heavy de la SpaceX, a efectuat lansarea inaugurală din Florida și a plecat în spațiul cosmic transportând roadsterul Tesla al lui Elon Musk.

Mașina sport de culoare roșie – cu un manechin îmbrăcat în costum spațial poreclit „Starman” – este încă în spațiu, urmând o traiectorie orbitală alungită în jurul Soarelui.

Mașina nu se află într-o călătorie științifică. Aceasta a fost o lansare de testare, așa că SpaceX a avut nevoie de o încărcătură falsă, iar Elon Musk a ales propriul roadster.

Roadsterul se află la aproximativ 376 de milioane de kilometri de Pământ și la aproximativ 321 de milioane de kilometri de Marte, potrivit site-ului whereisroadster.com, care folosește datele NASA pentru a urmări mașina.

Mașina Tesla a călătorit aproape 3 MLD. km

În ultimii patru ani, roadsterul a călătorit aproape 3 miliarde de kilometri și a parcurs aproximativ 2,6 bucle în jurul Soarelui, în cea mai mare parte printr-un vid sterp și gol.

Ocazional, mașina se va apropia destul de mult de alte obiecte cerești. În 2020, vehiculul s-a apropiat pentru prima dată de Marte, trecând la mai puțin de 8 milioane de kilometri de planetă- de aproximativ patru ori distanța dintre Pământ și Lună.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit datelor NASA, este posibil ca mașina să nu mai treacă pe lângă o altă planetă până în 2035, când va trece din nou pe lângă Marte. Apoi, va face două treceri la câteva milioane de kilometri de Pământ în 2047 și 2050.

O lucrare academică a estimat că șansele ca mașina să se ciocnească cu Pământul în următorii 15 milioane de ani sunt de aproximativ 22%. Șansele ca ea să se ciocnească de Venus sau de Soare sunt de 12% fiecare.

Dacă mașina va ajunge să se ciocnească cu Pământul, va trebui să sperăm că va fi făcută bucăți când se va izbi de atmosfera groasă a Pământului.

Sursa: CNN

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide