Elvis Presley a avut un Mercedes-Benz 600 pe care l-a păstrat ani de zile. Acum limuzina e de vânzare

Autor: Elena Luchian 11 dec. 2020 Știri auto

Elvis Presley a avut un Mercedes-Benz 600 printre cele aproximativ 200 de mașini care i-au ajuns în garaj. Limuzina lui este acum de vânzare.

GALERIE FOTO

Acest Mercedes-Benz 600 din 1969 a rămas în posesia lui Elvis aproximativ opt ani, deși regele rock’n’roll-ului era obișnuit să le dăruiască prietenilor săi mașinile pe care le achiziționa, după doar câteva săptămâni de utilizare. Așadar este, cu siguranță, o mașină la care artistul a ținut foarte mult.

Elvis a cumpărat limuzina din Los Angeles, de la Mercedes-Benz of Hollywood, și a dus-o acasă în Memphis, Tennessee. Aceasta i-a fost livrată pe 15 decembrie 1970. Opt ani mai târziu, i-a făcut-o cadou amicului său Jimmy Velvet, care a expus-o, timp de câțiva ani, în propriul său muzeu Elvis. În 2002, după reparații la suspensia pneumatică, la sistemul de frânare și la sistemul de evacuare, a vândut-o celui care a păstrat-o până acum.

În mod bizar, Elvis și-a mai cumpărat o mașină aproape identică din Memphis, pe care a dus-o în Los Angeles. Aceasta din urmă s-a vândut în 2010 cu 107.400 de dolari, în cadrul unei licitații organizate de casa Bonhams.

Cea care este acum de vânzare a ajuns pe mâna unui cunoscător al brand-ului Mercedes, fan Elvis Presley. Acesta a păstrat-o timp de aproape două decenii. Acum limuzina este scoasă la licitația Bring a Trailer cu un preț de pornire de 185.000 de dolari.

Limuzina Mercedes-Benz care i-a aparținut lui Elvis Presley prezintă urmă de… personalitate

Mașina a fost supusă unor restaurări de-a lungul timpului, dar prezintă încă o serie de urme de uzură. Proprietarul spune că a ales să nu remedieze problemele, pentru că ar fi răpit din personalitatea automobilului.

Modelul, vechi de peste 50 de ani, este vopsit în argintiu, are tapițerie din piele neagră și aer condiționat pe două zone. Sub capota sa funcționează un motor V8 de 6,3 litri, cuplat la o transmisie automată cu patru trepte. 96.560 de kilometri a parcurs până acum mașina.

Elvis a cerut ca pe portierele față să apară monograma TCB. Taking Care of Business este numele orchestrei sale. În preț intră și trei pahare mici, care se regăsesc în frigiderul dintre scaunele din față, dar și o serie de fotografii în care Elvis apare la bordul limuzinei sau lângă aceasta.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide