Energica Ego face senzaţie (şi) pe pista de drag [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 28 apr. 2015 Știri auto
Energica Ego face senzaţie (şi) pe pista de drag [VIDEO]

Din păcate, nu aş putea spune cât de senzaţie este Energica Ego în lumea moto, pentru că – şi o spun cu toată ruşinea – tratăm subiectul acesta tangenţial. ÎNSĂ mi-ar veni greu să cred că motocicliştii rămân indiferenţi la un motor electric, construit în purul stil italian la imprimantă. Nu este vorba despre o construcţie integrală, însă cu siguranţă merită aplaudat efortul producătorilor de a o face cât mai uşoară.

Energica Eco are 136 CP şi 195 de Newtoni-metru, care împing o masă de circa 250 de kilograme. Şi, din nou, faptul că are cuplu maxim de la 0 rpm o face foarte-foarte eficientă în cursele împotriva maşinăriilor care au cutie de viteze cu mai mult de o treaptă. Victimele (pe două şi pe patru roţi) sunt un BMW 1000RR, un Ferrari 458 Italia.

Cât despre cursele silenţioase – împotriva modelelor Tesla Roadster şi Model S P85D -, lipsa de masă îşi spune cuvântul. Energica Eco se vinde deja în Europa, aşa că dacă vrei să-ţi începi (sau să-ţi continui) viaţa de motociclist electric, aruncă o privire pe siteul lor. După ce vezi clipul de mai jos, desigur.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide