Englezii au început să se bată în fața benzinăriilor, guvernul apelează la Armată pentru a depăși criza

Autor: Cristian Agatie 29 sept. 2021 Știri auto

Criza șoferilor din Marea Britanie a golit rezervoarele , iar șoferii care stau la cozi kilometrice au început să se bată în fața benzinăriilor. În acest timp, Guvernul a anunțat că va mobiliza soldați care să ajute la transportul carburanților spre benzinării.

Intră în Galeria FOTO

Criza carburanților din Marea Britanie a adus pe străzile din Marea Britanie scene imposibil de imaginat în urmă cu numai câteva luni. Disperați să alimenteze mașinile cu combustibil după ce au stat cu orele la cozi kilometrice, britanicii au ajuns să se ia la bătaie în fața pompelor. Guvernanții spun însă că situația se îmbunătățește, în timp ce caută în continuare soluții pentru depășirea crizei.

Marea Britanie este cuprinsă de aproape o săptămână de un val de cumpărături de panică care a lăsat pompele fără carburanţi în marile oraşe, după ce companiile petroliere au avertizat că nu au suficienţi şoferi de cisterne pentru a transporta benzina şi motorina de la rafinării la benzinării.

Ministrul afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că au fost mobilizaţi 150 de soldaţi, care vor conduce cisternele peste câteva zile.

„Ultimele câteva zile au fost dificile, am văzut cozi mari. Dar cred că situaţia se stabilizează, ajungem cu benzină în benzinării. Cred că vom reuşi să ne descurcăm”, a declarat Kwarteng.

Englezii au început să se bată în fața benzinăriilor. Scene de groază

Premierul Boris Johnson a încercat să liniştească îngrijorările, spunând că aprovizionarea a revenit la normal, îndemnând în acelaşi timp oamenii să nu intre în panică. Un deficit de aproximativ 100.000 de şoferi a semănat haos în lanţurile de aprovizionare şi a ridicat spectrul rafturilor goale şi al creşterii preţurilor de Crăciun.

Întrebat dacă poate garanta că nu vor exista probleme în perioada de dinaintea perioadei aglomerate de vânzare cu amănuntul, Kwarteng a spus:„Nu garantez nimic. Tot ce spun este că situaţia, cred, se stabilizează”.

Asociaţia comercianţilor cu amănuntul de benzină (PRA), care reprezintă comercianţii cu amănuntul independenţi, a declarat marţi că 37% dintre staţiile membrilor au rămas fără combustibil. PRA reprezintă aproximativ două treimi din totalul celor 8.380 de benzinării din Marea Britanie

Penuria a adus haos în a cincea economie a lumii, lăsând goluri pe rafturile supermarketurilor. De asemenea, o creştere a preţurilor europene angro la gazele naturale a dus la falimentul unor companii din energie.

Marea Britanie a părăsit piaţa unică a UE la începutul acestui an, împiedicând transportatorii să recruteze şoferi din blocul comunitar. Pentru a rezolva problema lipsei de personal, guvernul a declarat că va elibera vize temporare pentru 5.000 de şoferi străini, o măsură pe care o exclusese anterior.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide