Escrocherie de proporții. Un cont fals le promite utilizatorilor o Dacia Duster

Autor: Promotor 06 ian. 2021 Știri auto

“Felicitări. Sunteți câștigătorul de astăzi. Vă voi trimite o mașină Dacia Duster nouă după finalizarea înregistrării.” Așa sună mesajul primit de mai multe persoane de la o pagină falsă, care poartă numele Dacia_Moldova. Este, de fapt, o escrocherie de proporții.

GALERIE FOTO

Mai multe persoane au fost contactate prin mesaje pe telefon sau pe Facebook. Administratorul contului fals le cere celor cărora le trimite mesaje să finalizeze o înregistrare accesând un anumit link furnizat în mesaj. Acestora li se transmite că au la dispoziție o oră pentru a se înscrie pentru câștigarea unui SUV Dacia Duster. Cei care au pus la cale această escrocherie susțineau că sunt reprezentantul oficial Dacia în Republica Moldova, notează Piațaauto.md.

Mai mulți au contactat Dacia Moldova și au cerut informații. Dar Dacia Moldova îi avertizează pe cei care primesc astfel de mesaje să nu accese link-ul primit. Pagina de concurs care stă la baza escrocheriei a fost raportată și ulterior închisă de Facebook. Dar cei naivi, care s-au arătat inițial interesați de concursul prin care ar fi putut câștiga o Dacia Duster, au primit mesaje în continuare. Escrocii încercau să-i convingă să-și introducă acolo datele personale, dar și datele cardului.

Dacia nu ar cere datele de card pentru înscrierea într-un concurs!

Dacia Moldova a sesizat poliția pentru a investiga cazul. Utilizatorii trebuie să știe că Dacia nu folosește conturi terțe pentru a comunica cu clienții și în niciun caz nu cere datele de card pentru înscrierea în concursuri.

Cei care primesc astfel de mesaje trebuie să evite accesarea link-urilor furnizate, care au, de obicei, extensii bizare. Dacă totuși au accesat link-ul primit, aceștia trebuie să ignore orice solicitare de introducere a datelor de card în formularul de pe site.

În cazul în care contul sau pagina trezesc suspiciuni, persoanele astfel contactate trebuie să ceară sprijinul poliției.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide