Este acesta cel mai ciudat accesoriu montat de producător pe o mașină?

Autor: Cristian Agatie 01 iun. 2021 Știri auto

Producătorii auto oferă un număr impresionant de echipamente opționale în configuratoare, de la cele care adaugă funcționalități noi la cele care dar împodobesc mașina. Unele dintre acestea, însă, sunt cu totul neobișnuite. Dar care este cel mai ciudat accesoriu montat de producător pe o mașină?

Intră în Galeria FOTO

Printre cele mai căutate opțiuni atunci când ne configurăm o mașină sunt climatizarea automată, farurile adaptive, sistemul de navigație și tapițeria din piele. De aici, însă, producătorii au dezvoltat miriade de alte sisteme, accesorii și dotări suplimentare care ocupă pagini întregi în configurator. Oamenii sunt diferiți și vor căuta să își configureze o mașină care să se potrivească nevoilor și personalității sale, așa că, în acest domeniu, cu cât mai mult, cu atât mai bine.

În special în zorii automobilului, constructorii au experimentat cu dotări care astăzi par incredibile. Poate suna ciudat, dar Chrysler a oferit pe unele modele pick-up pentru ascultarea discurilor de vinil. Din păcate, nu a funcționat, acul sărind frecvent din cauza denivelărilor din asfalt, astfel că producătorul american a renunțat până la urmă.

Cel mai ciudat accesoriu montat de producător pe o mașină: Cine ar comanda așa ceva?

Alte dotări oferite de producători pot părea perfect normală pentru cei din ziua de azi, dar la vremea lor au fost atât de ciudate (și scumpe) încât aproape nimeni nu le-a comandat vreodată. Din această categorie fac parte sistemul de navigație GPS, introdus prima oară de Toyota în 1986, sau ecranul touchscreen, montat pe mașinile Buick din același an.

Există însă și accesorii care ies în evidență indiferent de perioada în care sunt analizate. Probabil că cel mai ciudat accesoriu montat de producător pe o mașină este, de departe, aparatul de cafea oferit de Volkswagen pentru modelul Beetle. Nu se știe câte au fost comandate, dar se spune că numai 6 exemplare există în prezent.

Hertella Auto Kaffeemachine este un fel de ibric încălzit electric care se alimenta de la priza de brichetă a mașinii. Acesta avea în dotare o ceașcă din porțelan cu fundul metalic, care permitea atașarea sigură la aparatul de cafea prin intermediul unui magnet. Aparatul a fost produs în versiuni de 6 volți și, respectiv, 12 volți, fără ca acestea să fie marcate distinctiv.

Nu era deloc ieftin – costa la vremea sa 65 de mărci germane, ceea ce s-ar putea traduce astăzi în circa 150 de euro (calculând cursul de schimb și inflația). Colecționarii îl pot cumpăra astăzi cu prețuri care ajung la 800 de euro de pe site-urile de profil – dacă este cineva care dorește să-și vândă prețioasa piesă de colecție.

Chiar dacă nu te-ai aștepta să producă o cafea gustoasă, raritatea acestui accesoriu îl face foarte apreciat de colecționari. Aparatul arată bine pe un Beetle, trebuie să recunoaștem.

sursa: The Drive

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide