Este cea mai iubită KIA. Modelul care tocmai a împlinit cinci milioane de unităţi vândute

Autor: Marius Vișan 19 mart. 2018 Știri auto

Kia Motors sărbătoreşte atingerea cifrei de cinci milioane de unităţi vândute la nivel global al celui mai bine vândut SUV compact al său.

Lansat în 1993, cuprinzând patru generaţii din acel moment, Kia Sportage a atins acest prag în anul celei de a 25-a aniversări. Ultimul model lansat în 2016 este cel mai cunoscut, cu o medie globală a vânzărilor de 38,000 unităţi pe lună în 2017.

În 2016 şi 2017, Sportage a depăşit vânzările modelului de segment B Rio, fiind cel mai bine vândut model la nivel global al brandului. Vânzările mari ale modelului Sportage în ianuarie şi februarie 2018 – 36,632 şi respectiv 32,930 unităţi – au constituit un reper al producţiei modelului.

Sportage şi-a făcut pentru prima dată apariţia la Salonul Auto de la Tokyo, în 1991, introducând consumatorilor, pentru prima dată, conceptul de ‘SUV Urban’ – ce lansa ideea unui SUV compact, practic, potrivit pentru utilizare în diverse medii. Această primă generaţie a modelului Sportage a fost un succes instant, înregistrând peste 500,000 de unităţi vândute de-a lungul ciclului său total de producţie.

A doua generaţie Sportage a totalizat 1,223,776 unităţi vândute la nivel global după şapte ani de producţie. Cea de a treia generaţie a modelului a depăşit pragul de un milion de unităţi vândute în doar patru ani, contribuind la atingerea unui volum cumulat de două milioane de unităţi vândute în cei şase ani de producţie.

A patra generaţie Sportage, cea curentă, dispune de un design îndrăzneţ, oferind în acelaşi timp şi de o mulţime de tehnologii pentru confort şi siguranţă. Gama de motoare şi transmisii oferă o eficienţă ridicată şi performanţe îmbunătăţite, adresându-se unei game largi de nevoi ale clienţilor.

Kia Sportage a fost recunoscut pentru designul său, fiind onorat cu premiile ‘iF De-sign’ şi ‘red dot’ atât pentru generaţia a treia cât şi pentru cea de a patra sa generaţie. Mai mult decât atât, Kia Sportage a atins cel mai înalt nivel de siguranţă în 2017, conform Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) din SUA.

Modelul Sportage al celei de a patra generaţie, cu numărul 1 milion, a fost vândut în Ianuarie, la doar 29 de luni de la începerea comercializării sale.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide