Este oficial: București va avea tramvaie produse în România

Autor: George Cristea 09 sept. 2020 Știri auto

Este oficial: București va avea tramvaie produse în România, după ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză companiei Astra Vagoane Călători din Arad în urma contestaţiei formulate de Primăria condusă de Gabriela Firea.

Intră în Galeria FOTO

Primăria Capitalei anunțase la finalul anului 2018 intenția de a achiziționa un număr de 100 de tramvaie pentru modernizarea parcului STB. În primăvara anului trecut Primăria avea pe masă ofertele depuse de Astra Vagoane Arad și Durmazlar Makine San Ve Tic A.S.. Ulterior, Primăria Capitalei a declarat câştigătoare oferta turcilor de la Durmazlar, care s-a situat pe primul loc cu un punctaj de 99,61 puncte. Ulterior, Astra a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Pe 11 decembrie 2019, CNSC a admis parțial contestația, obligând Primăria Capitalei să reevalueze oferta declarată câștigătoare.

În luna iunie, CNSC dădea câștig de cauză companiei din Arad și obliga Primăria București să reevalueze oferta turcilor. Potrivit celor de la Astra Vagoane Călători, turcii de la Durmazlar nu au prezentat certificat de omologare tehnică a modelului de tramvai ofertat și, în plus, au ofertat un prototip, respectiv un model de tramvai care nu a circulat pe străzile vreunui oraș european. În aceste condiții, oferta acestora a fost descalificată.

Ce știm despre cele 100 de tramvaie produse în România care vor circula în București

Primăria Municipiului Bucureşti a trimis marţi către Asocierea Astra Vagoane Călători (România) – CRRC Qingdao Sifang (China) o „Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire «Achiziţionarea a 100 de tramvaie»”. Prin această adresă, asocierea menţionată este înştiinţată că a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie şi că i se va comunica data şi ora la care va avea loc semnarea contractului.

Primăria va plăti 840 de milioane de lei pentru cele 100 de bucăţi de tramvaie de tip ASTRA. Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Astra Vagoane mai livrează tramvaie şi în Cluj Napoca, Galaţi, Oradea şi Arad.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide