Este oficial: Dacia va lansa în toamnă noul său model de familie cu 7 locuri

Autor: Cristian Agatie 08 iul. 2021 Știri auto

Dacia a anunțat că va lansa în toamnă noul său model de familie cu 7 locuri. Acesta va fi prezentat în premieră la salonul auto de la München, alături de alte noutăți. Standul Dacia de la IAA Mobility München se anunță unul spectaculos.

Intră în Galeria FOTO

Salonul Auto de la München din septembrie reprezintă o reinventare a rețetei cunoscute a IAA Frankfurt, într-o perioadă în care tot mai mulți constructori ocolesc saloanele auto. Toți sunt curioși să vadă ce înseamnă reinventare în accepțiunea nemților, dar, până atunci, industria auto are deja parte de surprize. În această categorie notăm absența Opel de la Salon, dar și prezența Dacia, care are multe noutăți de comunicat.

Producătorul român va avea un stand mai degrabă aglomerat, dovedind preocuparea pentru piața germană. Alături de Duster facelift și Dacia Spring, la standul Dacia va putea fi admirat în premieră crossoverul cu 7 locuri care va înlocui Lodgy și Logan MCV. Alături de acestea, toate celelalte modele ale gamei vor avea un loc în standul Dacia.

Dacia va lansa în toamnă noul său model de familie cu 7 locuri. Ce știm despre acesta

În plus, vizitatorii vor putea testa modelele Dacia pe circuitele create în oraș în acest scop. Dacia va avea standul amplasat în zona centrală a orașului München, în Königsplatz. Cu acest prilej, marca românească va arbora noile culori ale mărcii, care au fost prezentate odată cu noul logo.

Dacia va fi prezentă la IAA Mobility de la Munchen  atât în centrul expozițional, pe data de 6 septembrie, cât și în centrul orașului München, între 7 și 12 septembrie, cu toată gama de modele. Potrivit unui comunicat transmis de Dacia, navetele între centrul expozițional și centrul orașului vor fi realizate în Dacia Spring, modelul electric cel mai accesibil de pe piață, care va putea fi astfel testat pe viu de publicul larg.

Cât despre viitorul model Dacia cu 7 locuri, comunicatul este sărac în informații, după cum se obișnuiește. În acest moment știm cu siguranță că noul model va fi prezentat oficial pe 3 septembrie și expus la IAA Mobility începând cu data de 6 septembrie. Potrivit Dacia, noul model  este „un vehicul familial și polivalent”.

Vom avea un Duster cu 7 locuri?

Având în vedere recenta restilizare a lui Duster, dar și direcția clară a pieței către SUV-uri, acordăm credit informațiilor că noul model cu 7 locuri va fi o versiune a lui Duster. De altfel, din fotografia pusă la dispoziție de Dacia, unul dintre modelele acoperite cu prelată are o aripă față proeminentă, care poate fi a lui Duster. Mașina are o lungime mai mare decât un Duster, obținută în principal grație consolei spate neobișnuit de lungi. Garda la sol pare mare, dar fiind vorba de o randare 3D a standului Dacia, informațiile pot fi înșelătoare.

Aceste informații sunt confirmate și de cei care au văzut în trafic prototipul de teste. Un cititor ne-a transmis o filmare cu o mașină care avea partea frontală de Duster, dar era mult mai mare și avea partea din spate complet camuflată. Pentru referință, Duster facelift a purtat doar un camuflaj ușor, pe unele elemente distinctive. Blocurile optice spate ale prototipului filmat diferă de cele ale modelului Duster actual și par să confirme relatări anterioare, că vor avea o amprentă pe verticală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide