Euro 2020: Inaugurarea liniei Gara de Nord – Aeroport se amână

Autor: ProMotor 29 oct. 2019 Știri auto
Euro 2020: Inaugurarea liniei Gara de Nord – Aeroport se amână

Continuă haosul la aeroportul Henri Coandă din Otopeni, în condițiile în care construcția terminalului de cale ferată pentru conexiunea cu Gara de Nord ar putea fi amânată, iar startul Euro 2020 ar putea fi ratat. În aceste condiții, circulația în zonă va rămâne deviată, cu perturbarea traficului la ore de vârf.

Alexandru George Ivan, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), a declarat marți că lucrările la linia de cale ferată București Nord-Aeroport se află la finalul etapei întâi și ar putea fi amânate în funcție de decizia instanței în privința exproprierilor.

„În clipa de față, continuă lucrările la intrarea în aeroport. Sunt aproape de finalitate cu etapa unu, urmând ca în etapa doi să se construiască o bretea de acces în aeroport pentru accesul pasagerilor. Etapa doi a fost strict condiționată de crearea acestei bretele, pentru a nu afecta traficul pasagerilor la intrarea și ieșirea din aeroport. Aceasta (breteaua de acces – n.r.) nu va face decât să deflueze traficul, atât încât se vor efectua în continuare lucrările pentru pasajul de cale ferată. Lucrările vor începe imediat ce constructorul care are contract semnat cu CFR Infrastructură va termina de făcut etapa unu”, a explicat Ivan.

Întrebat când vor fi gata lucrările, acesta a spus că ar putea fi amânate de decizia instanței după sesizările unor localnici care au solicitat anularea Hotărârii de Guvern privind exproprierile din zonă.

„Depinde de cât de mult vor fi suspendate lucrările. Dacă este vorba de o săptămână, două, bănuiesc că acest constructor poate recupera timpii. Dar dacă este vorba despre o perioadă de timp mai lungă… Termenul lucrărilor este în primăvară, înainte de Euro 2020, adică în mai”, a spus directorul CNAB.

Guvernul a adoptat, în iulie, Hotărârea care prevede aprobarea amplasamentului de pe raza orașului Otopeni și declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor private pentru realizarea liniei ferate dintre Aeroportul Internațional Henri Coandă și Gara de Nord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor



Comentarii
Inchide