EURO 2020: Restricții pentru mașini în zona Arenei Naționale. Ce soluții au locuitorii din zonă

Autor: Cristian Agatie 10 iun. 2021 Știri auto
EURO 2020: Restricții pentru mașini în zona Arenei Naționale. Ce soluții au locuitorii din zonă

Primăria Municipiului București a anunțat instituirea unor restricții pentru mașini pe străzile din zona Arenei Naționale. Măsura este motivată de siguranța participanților la EURO 2020. Iată ce soluții au locuitorii din zonele afectate.

Este primul campionat european de fotbal care se desfășoară în România, iar lucrurile se anunță de pe acum complicate. Programul EURO 2020 prevede meciuri de fotbal pe Arena Națională în zilele de 13, 17, 21 și 28 iunie, ceea ce va da, oarecum, peste cap viața locuitorilor din zonă. Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru, dar măsurile speciale de securitate impun în acest caz un deranj suplimentar pentru locuitori.

Printre altele, locuitorii din zona stadionului nu vor mai avea acces în zonă și nu-și vor mai putea parca mașina în apropierea locuinței, chiar dacă au locuri plătite, în zilele în care au loc evenimentele sportive, precum și în zilele premergătoare acestora. Pentru aceștia, Primăria pune la dispoziție locuri gratuite în parcări publice. În perioada meciurilor, locuitorii vor fi avertizați să-și mute mașinile, în caz contrar acestea urmând să fie ridicate de Primărie și relocate.

EURO 2020: Restricții pentru mașini în zona Arenei Naționale. Ce trebuie să știi

„Astfel, în perioadele 12 iunie – 14 iunie, 16 iunie – 18 iunie, 20 iunie – 22 iunie și 27 iunie – 29 iunie, interval orar 7:00-7:00, se interzice atât staționarea, parcarea, cât și accesul autovehiculelor în următoarele zone/străzi care fac parte din perimetrul de siguranță:

  • Trotuarul din Bulevardul Basarabia, în sensul de mers dinspre Bulevardul Chișinău, înspre Bulevardul Mihai Bravu;
  • Bulevardul Basarabia, Bulevardul Pierre de Coubertin;
  • Strada Maior Coravu, Strada Șerbănică Vasile;
  • Strada Tony Bulandra (inclusiv sens giratoriu între străzile Maior Coravu și Tony Bulandra);
  • Strada Vatra Luminoasă.

Rezidenții cu locuri de parcare plătite pe str. Maior Coravu vor fi înștiințați de către ADP Sector 2 în legătură cu asigurarea de locuri de parcare alternative, gratuite, în zilele menționate mai sus, în parcarea Mega Mall, nivelul 2B. Având în vedere cerințele de siguranță impuse de organizarea evenimentului sportiv, mașinile care nu vor elibera zonele menționate vor fi ridicate si relocate în parcarea situată în rondul Pieței Alba Iulia”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Nu doar șoferii vor fi afectați în zilele cu meciuri, ci și cei care folosesc transportul în comun. Cum restricțiile de circulație se aplică și mijloacelor de transport în comun, Primăria Capitalei a anunțat și modificări ale traseelor STB.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide