Euro NCAP a testat în aprilie două noi modele: Citroën C5 Aircross şi Range Rover Evoque

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto

La început de aprilie, organismul european Euro NCAP a publicat rezultatele crash-testelor efectuate pe un număr de două maşini noi. Luna aceasta au fost analizate Citroën C5 Aircross şi Range Rover Evoque. 

Modelul Citroën C5 Aircross are două tipuri de rezultate. Au fost analizate două versiuni: una în varianta de echipare standard, care a obţiunut 4 stele, pe când cealaltă versiune, cu Safety Pack, a obţinut punctajul maximum de 5 stele. În cazul modelului cu Safety Pack maşina este dotată cu sistemul AEB Cyclist care detectează bicicliştii, precum şi sistemul automat de frânare de urgentă. 

Pe de altă parte, celălalt model testat – Range Rover Evoque a trecut fără emoţii de testele de siguranţă, punctajul fiind de 5 stele. Protecţia pentru ocupanţii adulţi este de 94%, cea a pasagerilor copii de 87%, pe când sistemele de asistenţă oferă o protecţie de 73%.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide