Eurocell va construi o Gigafactory pentru baterii de mașini electrice în Europa de Vest

Autor: Cristian Gubandru 25 feb. 2022 Știri auto
Eurocell va construi o Gigafactory pentru baterii de mașini electrice în Europa de Vest

Eurocell, o companie anglo-coreeană de baterii pentru vehicule electrice, urmează să construiască prima sa fabrică europeană, pe care o numește Gigafactory.

Cu o investiție inițială de 600 de milioane de lire sterline planificată în două etape, Eurocell intenționează să furnizeze baterii pentru stocarea energei, industria auto și mobilitatea electrică.

Capacitatea maximă a fabricii europene Eurocell va fi atinsă începând din 2025.

Compania intenționează să construiască noua sa Gigafactory în două faze. În prima fază va începe producția de celule de baterii pentru clienții existenți până la începutul anului 2023. În paralel, pe același loc va fi construită o instalație personalizată, capabilă să producă peste 40 de milioane de celule pe an până în 2025.

Unde va fi construită fabrica Eurocell

Compania va produce și exporta în masă tehnologiile sale de vârf de pe una dintre cele trei piețe cheie, Marea Britanie, Țările de Jos sau Spania.

Eurocell deja analizează câteva locații, iar alegerea finală depinde în mare măsură de obținerea nivelului potrivit de sprijin al guvernului din țara unde va avea loc investiția.

Țara aleasă va beneficia de crearea a sute de locuri de muncă directe și indirecte, transferând competențe de la experții coreeni în baterii și stimulând economia într-un sector strategic pentru atingerea emisiilor zero în Europa.

Bateriile Eurocell, dezvoltate în Coreea, au un avantaj tehnic considerabil, rezistând de peste zece ori mai mult decât celulele convenționale litiu-ion. Plaja mare de temperaturi de funcționare le face ideale pentru zonele cu vreme extremă.

Sursa: Eurocell

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide