EuroNCAP 2019: Care sunt cele mai sigure mașini ale finalului de an – VIDEO

Autor: ProMotor 14 nov. 2019 Știri auto

Intră în galeria foto

EuroNCAP a dat publicității rezultatele ultimei sesiuni de teste din 2019, astfel că știm astăzi care sunt cele mai sigure mașini ale finalului de an. Printre acestea, Ford Explorer Hybrid, Mazda CX-30 și Mercedes-Benz GLB, care au obținut calificativul maxim – cinci stele EuroNCAP. Opel Corsa, pe de altă parte, trebuie să se mulțumească cu patru stele.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de Mazda CX-30, care a impresionat cu un scor de 99% pentru protecția pasagerilor adulți. Mazda CX-30 este, în acest moment, cea mai sigură mașină testată de EuroNCAP după protocolul 2018/2019 din acest punct de vedere. Modelul japonez a obținut rezultate fruntașe și la celelalte capitole, astfel că își merită pe deplin cele cinci stele.

Mercedes-Benz GLB reușește, de asemenea, o performanță solidă într-un an în care producătorul din Stuttgart a lansat model după model. GLB este al șaselea lansat anul acesta de Mercedes și tot al șaselea care obține calificativul maxim de cinci stele. Pe lângă Mercedes GLB, și Ford Explorer obține același rating de top. Modelul american vine pe piața europeană ca versiune hibridă, iar rezultatele arată cpă este o mașină foarte sigură.

În clasa mică, Opel Corsa obține patru stele la testele EuroNCAP, același calificativ pe care l-a obținut și generația anterioară în 2014. Corsa partajează platforma cu Peugeot 208, un model care a obținut, de asemenea, patru stele la testele EuroNCAP. Opel Corsa s-a comportat exemplar la patru dintre disciplinele testate, fiind penalizată pentru scorul obținut la capitolul Safety Assist al sistemelor de asistență. Un singur procent la acest capitol a despărțit-o pe Corsa de acordarea calificativului de cinci stele.

Intră în galeria foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide