Cel mai bizar experiment. A distrus un Ferrari după ce a scăpat de o tumoare pe creier

Autor: Promotor 11 aug. 2020 Știri auto

În 2016, doctorii i-au descoperit o tumoare pe creier și i-au spus că mai are șase luni de trăit. Simon Birch a încercat să-și pună lucrurile în ordine, în timp ce și-a continuat tratamentul care îi putea prelungi viața. Surprinzător, artistul a învins cancerul. Ca să sărbătorească victoria împotriva maladiei, a renunțat la tot ce avea și și-a distrus propriul Ferrari.

GALERIE FOTO

Scena a fost filmată în anul 2017 și a avut în prim plan un Ferrari 308 GTB, care îi aparținea artistului britanic stabilit în Los Angeles, California. Era modul său de a crea o nouă operă de artă. Simon avea atunci 42 de ani și tocmai învinsese cancerul, sfidând pronosticul medicilor.

Birch a cheltuit 100.000 de dolari pentru filmarea accidentului regizat. A angajat un cascador care urma să se răstoarne cu mașina la o viteză de 160 km/h. Cu un milion de dolari, a construit o hală pe care avea să o denumească The 14th Factory și care avea să-i găzduiască lucrările. A renunțat și la locuința sa din Los Angeles pentru a avea bani pentru construcție.

“A trecut vremea în care consideram că toate acestea sunt importante pentru mine. Dar după ce te îmbolnăvești de cancer, vezi totul cu alți ochi”, a povestit artistul, în 2017, pentru Daily Mail.

Fost posesor de Ferrari, actual om de serviciu?

Simon nu și-a permis să mai angajeze oameni care să aibă grijă de hala construită. Așa că s-a văzut nevoit să facă singur curățenie acolo. Tot acolo și-a amenajat un spațiu în care să poată dormi. De multe ori, cei care vizitează galeria cred că este persoana care se ocupă de curățenie și îl întreabă unde este toaleta.

“Știam că, pentru acest proiect, trebuia să vând totul și să folosesc toți banii obținuți. Ultimul lucru pe care îl mai aveam era acest Ferrari. Mi s-a părut firesc să-l distrug. Dar trebuia să o fac frumos. Așa că am făcut un film, sculpturi și fotografii care să redea momentul distrugerii”, povestește Simon. Artistul de origine britanică este convins că mașina are mai multă valoare acum când toată lumea poate să vadă cum a sfârșit.

Șapte secunde a durat sfârșitul. Atât i-a luat cascadorului să distrugă automobilul de colecție.

Birch a crescut în Leicester. A plecat de acasă când avea 16 ani. Tot atunci a abandonat școala. Iar la 20 de ani s-a angajat ca muncitor pe un șantier de la Hong Kong. S-a apucat de pictură în timpul liber. Tablourile sale au început să se vândă. Cu banii strânși, a reușit să-și cumpere un Ferrari. S-a mutat la Los Angeles și a continuat să-și vândă lucrările.

Totul s-a schimbat pentru el în momentul în care a fost diagnosticat cu cancer în 2016. Simon Birch și-a filmat tratamentul și chinurile prin care a trecut, dar atât cinematografele din Hong Kong, cât și cele din Los Angeles i-au respins proiectul.

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=pR-U-m40LNc&feature=emb_logo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: The 14th Factory



Comentarii
Inchide