Fabrica VW din Turcia este în continuare în aşteptare. Stabilitatea economică şi politică sunt importante pentru germani

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri
Fabrica VW din Turcia este în continuare în aşteptare. Stabilitatea economică şi politică sunt importante pentru germani

Volkswagen nu a luat încă nicio decizie finală cu privire la construcţie viitoarei uzine pentru modelele VW Passat şi Skoda Superb din Europa de Est, în condiţiile în care Turcia, care ar fi fost aleasă drept destinaţie, duce o campanie militară în Siria, informează Ziarul Financiar.

„Decizia pentru o nouă uzină a fost amânată de către consiliul de management al Volkswagen AG. Compania monitorizează situaţia curentă cu o mare îngrijorare“, a declarat pentru ZF un ificial din cadrul Volkswagen AG.

Stabilitatea economică şi politică a unei ţări devine tot mai importantă pentru Volkswagen, în condiţiile în care gigantul german a fost nevoit să oprească producţia uzinei din Martorell de lângă Barcelona din cauza pro­tes­telor violente.

Cinci schimburi de producţie au fost oprite, timp în care s-ar fi asamblat 3.500 de maşini. Capitala catalană s-a confruntat în ultima săptămână cu proteste violente de stradă, ca ur­ma­re a arestării liderilor separatişti.

 Comentarii
Inchide