Fabricile Takata din România intra sub umbrela americanilor

Fabricile Takata din România intra sub umbrela americanilor

Autor: Visan Marian acum 3 ani Știri

Takata Corporation, concern japonez specializat în producţia de componente auto prezentă şi în România, a fost preluată de  compania americană Key Safety Systems, un lider în sisteme de siguranţă, valoarea tranzacţiei fiind de 1,5 miliarde dolari.

Contractul de achiziţie prevede că KSS va prelua toate activele Takata, cu excepţia unor operaţiuni legate de producţia unui anumit tip de airbag-uri.


Takata operează două fabrici în România, la Sibiu şi Arad, având disponibile în prezent 553 de noi locuri de muncă. Concernul japonez are trei entităţi juridice  pe piaţa locală, cu un business cumulat de peste 3 mld. lei (aproxi­mativ 681 mil. euro) în 2016, un profit net total de circa 135 mil. lei (30 mil. euro) şi un nu­măr mediu de 7.358 de angajaţi, potrivit cal­culelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Japonezii de la Ta­ka­ta au deschis prima unitate de producţie de pe piaţa locală în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai târziu a demarat producţia la Sibiu.

”Suntem foarte încântaţi că am ajuns la această înţelegere cu KSS, care ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite atunci când am început acest proces. Vrem să continuăm să furnizăm constant produse clienţilor noştri, inclusiv piese de schimb care vor fi folosite la rechemările în fabrică”, a declarat preşedintele Takata, Shigehisa Takada.

Citeşte articolul complet în Ziarul FinanciarComentarii
Inchide