Facelift consistent primit de Land Rover Freelander 2

Autor: Tudor Rus 24 aug. 2012 Știri auto

Prima modificare importantă de care beneficiază noul Land Rover Freelander poate fi regăsită la nivel de motorizare. Astfel, pe SUV-ul britanic a fost instalat un motor supraalimentat de 2 litri şi 4 cilindri, capabil să producă 240 CP la 5.500 rpm. Cifrele denotă o creştere a puterii cu 10 CP faţă de anteriorul motor aspirat de 3,2 litri. Noul motor a fost gândit pentru a înregistra o mai bună economie de carburant, lucru la care contribuie şi transmisia automată în 6 trepte Aisin AWF21

Nici caracteristicile off-road care l-au făcut celebru pe Freelander nu au fost neglijate de constructorul britanic, aceste combinându-se cu agilitatea pe şosea graţie suspensiei complet independente şi a barelor anti-rostogolire de pe faţă şi spate. Acestora li se adaugă o multitudine de sisteme electronice, precum controlul transmisiei, controlul tractiunii şi controlul dinamic al stabilităţii

La exterior, Freelander 2 îmbină funcţionalitatea cu aspectul elegant şi rafinat graţie componentelor din oţel ultra-rezistent care ranforsează caroseria şi a formelor care inspiră agilitate, oferite acesteia. Farurile cu xenon şi stopurile pe LED-uri retuşează aspectul exterior al modelului, care beneficiază acum de o grilă frontală mai sportivă, ce aminteşte de Evoque, fratele mai extravagant al lui Freelander. Modelul beneficiază în varianta standard de jante de aliaj în formă de stea cu braţe duble, de 18 inci. Opţional, clienţii pot alege un set de jante mai mari, de 19 inci.

Cum era firesc, şi interiorul a fost transformat faţă de versiunea anterioară. Tapiţeria scaunelor este realizată din piele şi vine ca opţiune standard, în vreme ce plafonul a fost dotat cu o trapă dublă transparentă, pentru a amplifica senzaţia de libertate experimentată la volanul SUV-ului. Per total, habitaclul vine ticsit cu tehnologie, Freelander 2 având în dotare printre altele, un sistem audio de ultimă generaţie şi un sistem de navigaţie prin satelit controlate prin consola centrală cu ecran color cu touchscreen, cu diagolana de 7 inci.

Preţurile anunţate de producător sunt de 37.250 de dolari pentru versiunea LR2, 39.750 de dolari pentru varianta LR2 HSE şi 42.350 de dolari pentru versiunea LR2 HSE LUX, acestea incluzând şi costul taxelor de livrare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide