Facelift Mercedes Benz SLK

Autor: Oraan Mărculescu 21 dec. 2007 Știri auto

Noul Mercedes-Benz SLK este mai puternic, mai economic şi potrivit producătorului chiar mai intens decât predecesorul său. Redesenat pentru a atrage mai mult, noul model beneficiază de un spoiler faţă cu inspiraţii directe din Formula 1, un spate cu două ieşiri de evacuare imense şi blocuri optice întunecate în stilul AMG.

În interior, instrumentele de bord sunt modificate pentru o ergonomie mai bună, în timp ce volanul cu trei spiţe multifuncţional este complet nou. Un nou sistem de direcţie este disponibil standard pe SLK 55 AMG şi opţional pe restul modelelor, fiind complet mecanic, dar care printr-un raport variabil de demultiplicare asigură o manevrabilitate mai bună.

Doar V8-ul de 5,5 litri de pe 55 AMG a rămas nemodificat, în timp ce versiunea de bază supraalimentată are acum 184 CP, cu 21CP mai mult şi cu 13% mai puţine emisii de dioxid de carbon. Şi versiunea SLK 280 are un consum mai scăzut, subliniind efortul depus de Mercedes în reducerea poluării. Cu aproape jumătate de milion de modele vândute de la lansarea din 1997, noul SLK va debuta în primăvara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide