Facelift pentru Volkswagen Touareg. SUV-ul german primește un impuls pe partea de design și tehnologii noi – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 mai 2023 Știri auto

Volkswagen Touareg a primit un facelift ce aduce îmbunătățiri pe partea de design, dar și actualizări de ordin tehnologic pentru SUV-ul german.

A venit timpul ca cea de a treia generația a lui Volkswagen Touareg să primească o actualizare, iar facelift-ul operat SUV-ului aduce câteva îmbunătățiri subtile pe partea de design, dar și actualizări de ordin tehnologic pentru interior.

La cinci ani de la debutul din 2018, a treia generație de Volkswagen Touareg introduce o gamă de caracteristici noi menite să-l mențină competitiv pe piață în fața rivalilor precum BMW X5 și Mercedes GLE. Cu toate acestea, actualizările sunt destul de subtile.

Din punct de vedere estetic, Volkswagen Touareg se bucură de o nouă parte frontală, care acum este echipată cu faruri LED Matrix, pe care compania le numește „IQ.LIGHT HD LED”. Aceste noi faruri înglobează peste 38.000 de LED-uri interactive care proiectează un covor de lumină direct pe banda de rulare. Volkswagen spune că luminează drumul mai precis decât oricare dintre tehnologiile sale anterioare de faruri și includ o fază lungă fără orbire. Touareg este primul model care beneficiază de aceste lumini, dar producătorul le va adăuga în curând la unele dintre SUV-urile sale mai mici, raportează Carscoops.

Volkswagen a actualizat, de asemenea, partea din spate a Touareg-ului cu o bară luminoasă LED pe toată lățimea și o insignă VW iluminată care strălucește în culoare roșu. Per total, este o abordare care aduce aminte de noul sedan electric ID.7.

Volkswagen Touareg se bucură de o cabină împrospătată

Innovision Cockpit, care combină panoul de instrumente digital și sistemul de infotainment Discover Pro Max este acum standard pentru întreaga gamă. Au fost aduse îmbunătățiri sistemului de control vocal, iar suprafețele cheie sunt acum mai premium ca niciodată. Există, de asemenea, porturi de încărcare USB-C de 45W. Alte funcții noi includ Travel Assist, Park Assist Plus cu telecomandă, Trailer Assist și Night Assist.

Cât despre motoare, Volkswagen Touareg va putea fi comandat doar cu motoare V6. Acestea includ o unitate pe benzină cu 335 CP 450 Nm, două motoare turbodiesel care furnizează 228 CP și 500 Nm sau 282 CP și 600 Nm, dar și o pereche de hibride plug-in.

Vârful de gamă este cunoscut sub numele de Touareg R eHybrid și combină un motor V6 de 3,0 litri cu un motor electric pentru a furniza o putere combinată de 456 CP, ce permite mașinii să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde. Varianta mai slabă a motorizării hibride are 386 CP. Volkswagen încă nu a dezvăluit autonomiile pur electrice ale ambelor modele plug-in hybrid (PHEV), care utilizează o baterie de 14,1 kWh.

Noul model va fi lansat în Germania într-o versiune de bază (de la 69.200 euro) și în cele două linii exclusive „Elegance” (de la 75.070 euro) și „R-Line” (de la 79.660 euro). Poziționat deasupra se află modelul de vârf: Touareg R eHybrid, care pornește de la 93.870 €.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide