Facilitate reîncălzită: Parcare gratuită la Străulești pentru abonații Metrorex

Autor: Cristian Agatie 28 mai 2021 Știri auto

Pentru a crește gradul de ocupare al parcării multimodale de la Străulești, Metrorex a reintrodus o facilitate inedită: parcare gratuită pentru abonații săi. Nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

Intră în Galeria FOTO

Românii nu se lasă impresionați de facilitățile de parcare de tip Park & Ride care s-au construit la marginea orașului, acestea fiind mai tot timpul goale. Cel mai bun exemplu este parcarea de la Străulești, inaugurată în toamna anului 2018. Chiar și în condițiile unui tarif orar modic, de 1 leu/oră, șoferii refuzau să folosească parcarea și preferau să parcheze afară. Administratori parcării au redus la jumătate tariful de parcare, apoi, în 2020, au renunțat cu totul la plata parcării, în cadru unui proiect pilot.

Parcare gratuită la Străulești pentru abonații Metrorex. Din nou

Se pare că acest proiect pilot s-a dovedit câștigător, pentru că Metrorex îl mai anunță o dată, anul acesta. Într-un comunicat transmis vineri, Metrorex spune că parcarea la Străulești va fi gratuită pentru cei care au abonament la metrou, indiferent de tipul abonamentului, începând cu 1 iunie. Cu alte cuvinte, chiar și în cazul abonamentelor pe o zi se va putea parca gratuit în intervalul orar 06:00 – 23:00. Este un pas înainte față de proiectul de anul trecut, când intervalul de parcare gratuită se încheia la ora 21:00.

În orice caz, în afara intervalului anunțat de Metrorex, șoferii vor avea de plătit tariful normal de parcare, care este în continuare de 50 de bani pe oră. Terminalul Multimodal de la Străuleşti a fost construit de Metrorex cu peste 320 de milioane de lei din bugetul statului. Are un regim de înălţime P+3 etaje, iar alcătuirea cuprinde un parcaj pentru 660 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban, precum şi autogară cu 11 locuri de parcare. Acesta este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran, precum şi cu acces direct către staţia de metrou Străuleşti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile şi luminatoare ce oferă lumină naturală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide