Fanii l-au comemorat pe Paul Walker într-o procesiune de 10 km lungime!

Autor: Adrian Mihălţianu 02 dec. 2013 Știri auto
Fanii l-au comemorat pe Paul Walker într-o procesiune de 10 km lungime!

În Olanda se pare că sunt cei mai serioşi fani ai regretatului actor Paul Walker, decedat sâmbătă într-un cumplit accident de circulaţie – ironia sorţii: nu el era la volan, ci a murit ca pasager, în timp ce se întorcea de la o petrecere caritabilă.

Deşi iniţial poliţia fusese anunţată că la acest marş comemorativ vor participa circa 30 de maşini, graţie reţelelor de socializare şi a mobilizării fanilor, forţele de ordine s-au pomenit cu un număr de maşini care se întindea pe aproape 10 km. Prin urmare, a fost nevoie de măsuri suplimentare pentru ca traficul în Rotterdam să nu fie afectat aşa de mult.

Fanii s-au îndreptat spre stadionul Feyennord, unde participanţii la acest marş comemorativ au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Paul Walker, după care au urmat câteva minute de claxoane.

Până la această oră, este cel mai mare marş comemorativ cu maşini dedicat actorului.

Primele detalii despre accidentul tragic în care şi-a pierdut viaţa Paul Walker
 
La volanul maşinii Porsche Carrera GT se afla Roger Rodas, prieten bun al lui Paul Walker şi consilier financiar al acestuia. De altfel, Walker se întorcea împreună cu acesta de la un eveniment caritabil organizat de ONG-ul lui Rodas, Reach Out Worldwide, pentru ajutorarea victimelor taifunului din Filipine – Rodas era un cunoscut om de afaceri şi filantrop care a pus la dispoziţia altora resursele umane şi financiare necesare în situaţii de urgenţă.
 
Cei doi s-au cunoscut, de altfel, acum câţiva ani pe pista unui club de curse din California, după ce Walker a observat că Rodas conducea un Porsche GT3 pe care-l deţinuse el. Prietenia lor s-a cimentat tot pe circuitele de mare viteză, acolo unde au făcut chiar şi echipă în cursa de anduranţă de 25 de ore din Thunder Hill, California. În plus, Walker şi Rodas erau coproprietari ai unui atelier de tuning din California, orientat spre maşinile de performanţă – accidentul s-a petrecut în imediata apropiere a acestui atelier.
 
Rodas a pierdut controlul maşinii sale din motive încă necunoscute, iar aceasta s-a izbit violent de un stâlp şi apoi de un copac. Motorul la Porsche Carrera GT este montat median, iar lovitura laterală a dus la aprinderea rapidă a combustibilului. În ciuda eforturilor fiului de 8 ani al lui Rodas de a-i scoate pe cei doi din maşină, explozia rezervorului de combustibil a dus la moartea acestora.
 
 
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide