Faurecia, un gigant cu aproximativ 114.000 de salariați, angajează pentru fabrica de componente auto din România

Autor: Marius Vișan 22 dec. 2021 Știri auto
Faurecia, un gigant cu aproximativ 114.000 de salariați, angajează pentru fabrica de componente auto din România

Compania Faurecia România, subsidiara locală a gigantului francez Faurecia, cu 114.000 de angajaţi şi vânzări globale de 14,7 mld. euro, are disponibile în prezent 125 de locuri de muncă la fabrica din localitatea Tălmaciu, judeţul Sibiu, informează ZF.ro.

Cele mai multe joburi sunt pentru operatori confecţioneri industriali îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice (100), dar şi pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor (25), potrivit informa­ţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu.

Faurecia România a avut anul trecut un număr mediu de 2.423 de angajaţi

Faurecia activează pe piaţa din România din anul 2003. În fabricile deţinute de francezii pe plan local se desfăşoară activităţi de coasere a tapiseriei pentru scaunele auto, coasere componente auto interioare, de producţie a pieselor injectate din plastic şi a sistemelor de evacuare a gazelor. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,049 mld. lei (217,7 mil. euro), în scădere cu aproximativ 14% faţă de anul an­terior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a suferit în 2020 o pierdere de peste 18 mil. lei (3,7 mil. euro), de la un profit net de aproximativ 9 mil. lei (1,9 mil. euro), realizat în anul precedent, conform site-ului mfinante.ro.

Fabrica Faurecia din localitatea Tălmaciu, la 20 de kilometri de municipiul Sibiu, produce tapiserii auto din anul 2003, francezii ajungând de-a lungul timpului să deţină pe plan local mai multe fabrici de componente pentru industria auto.

Faurecia deţine în prezent pe piaţa locală fabrici la Tălmaciu (scaune auto), Craiova (sisteme de control al emisiilor), Mioveni (sisteme de interior), la Budeşti, lângă Râmnicu Vâlcea (scaune auto) şi Căteasca, judeţul Argeş (sisteme de interior). De altfel, fabrica de la Căteasca este unul dintre cele mai noi proiect finalizat de Faurecia pe piaţa locală, în urma unei investiţii de 8 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Faurecia / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide