Ferdinand Piech a murit. Volkswagen nu ar fi unde este fără el

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2019 Știri auto
Ferdinand Piech a murit. Volkswagen nu ar fi unde este fără el

Ferdinand Piech, cel care a cosolitat famila Porsche şi care a transformat Volkswagen dintr-un producător auto care se luptă pentru supravieţuire într-o putere globală, a murit la vârsta de 82 de ani.

Piech s-a stins din viaţă „rapid şi neaşteptat” duminică, potrivit declaraţiei oferite de soţie, citată de publicaţia americană. Piech a murit după ce a luat cina cu nevasta lui într-un restaurant din Rosenheim, în sudul Germaniei şi a fost transportat de urgenţă la spital, unde s-a stins din viaţă.

El a fost nepotul lui Ferdinand Porsche, care a pus bazele cunoscutului model 911, iar Piech a urcat pe propriile forţe în cadrul companiei după ce şi-a demonstrat abilităţile de inginer la Porsche şi la Audi.

Ferdinand Piech a preluat conducerea Volkswagen în 1993 când compania avea pierderi majore, produse de calitate îndoielnică şi costuri ridicate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide