Fernando Alonso își scoate la licitație Ferrari-ul Enzo. La ce valoare este estimat supercar-ul italian – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 iun. 2023 Știri auto

Un exemplar foarte special de Ferrari Enzo a fost scos la licitație. Mașina aparține lui Fernando Alonso și este primul exemplar construit din totalul de 399 produse.

Ferrari Enzo este o mașină deja foarte specială. Supercar-ul denumit după fondatorul companiei era vârful de lance al gamei producătorului italian la începutul anilor 2000. Exemplarul scos acum la licitație îi aparține chiar lui Fernando Alonso, dublu campion mondial în Formula 1. Mai mult, este vorba despre primul Ferrari Enzo construit vreodată, cunoscut oficial drept „Scocca N.1”.

Nu știm de ce Fernando Alonso a decis să vândă această mașină dar, asemenea multor alte exemplare de Ferrari Enzo, și acesta are foarte puțini kilometri, doar 4.800 parcurși. Fernando Alonso a deținut mașina în ultimii 12 ani și este posibil ca pilotul să o fi primit drept cadou în 2011, dat fiind faptul că atunci concura pentru Scuderie.

Primul Ferrari Enzo produs vreodată, mașină care îi aparține lui Fernando Alonso, va fi vândut la licitație

Mașina se află într-o stare foarte bună, așa cum ne-am putea aștepta. Faptul că are puțini kilometri la bord și a fost deținută de un campion în Formula 1 cu siguranță va influența valoarea de vânzare. Ne putem aștepta ca mașina să atingă un preț record, în jurul a 5 milioane de euro.

Mașina este vândută de Monaco Car Auctions ca parte a licitației L’AstaRossa, care include alte 41 de modele Ferrari. Din păcate, casa de licitații a oferit foarte puține detalii despre mașina lui Fernando Alonso, cum ar fi un raport detaliat al istoricului proprietarilor de-a lungul timpului. Ceea ce știm este că mașina este finisată în celebra nuanță de roșu Rosso Corsa și vine cu o Carte Ferrari Classiche care îl certifică drept primul Enzo construit vreodată.

Cel ce va cumpăra acest exemplar se va bucura de una dintre cele mai rapide mașini ale vremii. Ferrari Enzo este propulsat de un motor V12 de 6,0 litri cu aspirație naturală, care produce 660 CP. Acest motor a fost cuplat exclusiv la o transmisie manuală robotizată, cu padele în spatele volanului, iar puterea era livrată doar punții spate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MonacoCarAuctions Instagram


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide