Ferrari 499P Modificata este o versiune a mașinii câștigătoare la Le Mans pe care o poți cumpăra – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 oct. 2023 Știri auto

Ferrari 499P Modificata este o mașină de curse pe care o poți cumpăra direct de la producătorul italian. Monopostul păstrează multe din caracterul mașinii ce a câștigat centenarul Le Mans.

Ferrari a revenit la Le Mans în 2023 și nu oricum, în clasa de top a prototipurilor Hypercar. Constructorul italian a obținut victoria, Hyper Pole-ul și cel mai rapid tur pe circuit cu ajutorul monopostului 499P. Acum, italienii au prezentat publicului o versiune modificată a acestuia, pe care clienții dispuși o pot cumpăra pentru uzul pe circuit.

Ferrari a prezentat 499P Modificata, o mașină ce va fi produsă în serie limitată, destinată utilizării pe circuite, la Finala Mondială Ferrari de pe Circuitul Mugello, pentru a sărbători revenirea istorică a companiei la clasa de vârf a curselor de anduranță în sezonul 2023. 499P Modificata este o versiune substanțial modificată a lui 499P, mașină care a triumfat în ediția cu numărul 100 a celor 24 de ore de la Le Mans, în luna iunie a acestui an.

Ferrari 499 Modificata este jucăria supremă pentru circuit

Diferențele tehnice majore între 499P Modificata și 499P includ puntea electrică și tracțiunea integrală care pot fi activate chiar și la viteze mici; funcția „Push to Pass”, care oferă șoferilor opțiunea pentru o putere suplimentară de 120 kW; anvelope specifice dezvoltate de Pirelli și o recalibrare completă a set-up-ului suspensiei, controlere electronice și mapări ale motorului.

Sistemul de propulsie hibrid al modelului 499P Modificata combină un motor V6 montat central spate cu un motor electric pe puntea din față. Sistemul poate furniza o putere maximă de 870 CP, fără a fi împiedicat de reglementările FIA-ACO. Motorul termic împărtășește arhitectura unității montată pe 296 GT3, dar a fost complet revizuit de inginerii Ferrari pentru a dezvolta soluții dedicate și a reduce greutatea totală. Pachetul propulsor este cuplat cu o transmisie secvențială cu 7 rapoarte.

În mod normal, mașina dezvoltă „doar” 707 CP, dar cu ajutorul sistemului „Push to Pass”, mașina eliberează încă 163 CP timp de 7 secunde, astfel se obține puterea maximă a sistemului. Toată această putere este manevrată dintr-un cockpit identic cu cel al mașinii câștigătoare la Le Mans, echipat cu un singur scaun, pentru o experiență de condus autentică.

Ferrari 499P Modificata marchează, de asemenea, debutul programului Ferrari Sport Prototipi Clienti. Acest program asigură clienților întreg suportul logistic, asistența pe circuit și întreținerea necesare pentru utilizarea mașinii de curse. Ferrari nu a comunicat nimic despre câte exemplare vor fi produse și cât va costa fiecare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide