Ferrari dezvăluie noul Roma Spider: plafon din material textil și motor V8 de 620 CP

Autor: Adrian Somai 17 mart. 2023 Știri auto

Ferrari dezvăluie oficial noul Roma Spider, varianta decapotabilă a modelului cu același nume lansat în urmă cu mai bine de doi ani. Lansarea oficială a fost organizată în cadrul unui eveniment special desfășurat în Maroc, constructorul italian spunând că această versiune reprezintă o reinterpretare modernă a stilului de viață italian extravagant al anilor ’50 și ’60.

Roma Spider este primul model Ferrari care folosește exclusiv un material textil pentru plafon începând din 1969 și până astăzi, potrivit Motor1. Plafonul poate fi retractat în numai 13.5 secunde prin apăsarea unui singur buton. Producătorul de la Maranello mai precizează că plafonul poate fi retractat până la o viteză de 60 km/h. În plus, mai trebuie știut faptul că plafonul poate fi vopsit în culori diferite, clienții având la dispoziție mai multe opțiuni de personalizare.

La nivel exterior, Roma Spider nu prezintă niciun fel de modificări în comparație cu versiunea coupe pe care am văzut-o în 2020. Lucrurile rămân, de asemenea, identice și la nivelul habitaclului. Putem observa, așadar, un instrumentar digital, alături de un ecran central multimedia de 8.4 inci, orientat vertical. Potrivit oficialilor Ferrari, volanul are acum niște comenzi cu butoane tactile mai ușor de folosit! Clienții mai pot opta pentru un ecran suplimentar de 8.8 inci, care va fi amplasat în zona torpedoului.

Aceeași unitate V8 de 3.9 litri, cu 620 CP

Versiunea Roma Spider este echipată și cu un deflector de vânt amplasat în spătarele scaunelor din spate, acesta putând fi acționat tot prin intermediul unui buton.

La capitolul tehnic, Roma Spider este echipat cu aceeași unitate V8 bi-turbo cu capacitate de 3.9 litri, capabilă să dezvolte 620 de cai putere și un cuplu maxim de 760 Nm. Transmisia este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte. În aceste condiții tehnice, Roma Spider se poate lăuda cu o viteză maximă de 320 km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în 3.4 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide