Ferrari Purosangue – Detalii noi despre primul SUV al casei italiene

Autor: Elena Luchian 23 dec. 2019 Știri auto

Apar detalii noi despre primul SUV Ferrari. Purosangue va fi dezvăluit în 2021 și ar putea fi pus în mișcare și de un sistem plug-in hybrid, care, cel mai probabil, va integra motorul V6 al casei italiene.

Viitorul Ferrari Purosangue  (“rasă pură” în limba italiană) se apropie cu pași repezi de momentul în care va fi dezvăluit oficial. Acesta va avea la bază platforma pe care constructorul Italian a folosit-o și pentru noul coupe Ferrari Roma, cu motor amplasat în față. Aceasta va fi folosită și pentru un viitor model cu 2+2 locuri, dar și pentru o configurație cu 5 locuri a lui Purosangue.

Sunt șanse mari, spun cei de la Ferrari, ca mașina cu garda mare la sol să primească și un sistem de propulsie plug-in hybrid, care va integra motorul V6 al companiei și un motor electric. Cuplul va fi livrat către toate cele patru roti prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală.

Inginerii plănuiesc să-i asigure viitorului SUV Ferrari peste 700 de cai putere, ceea ce îl va face să fie mai puternic decât Lamborghini Urus, care a primit 641 de cai putere.

Nu va exista însă, și o versiune electrică a viitorului superSUV Ferrari, pentru că echipa de la Maranello ignoră, pentru moment, tendințele din industrie. În schimb, directorul diviziei de marketing aduce în discuție dezvoltarea unor propulsoare V12, V8 și V6, acesta din urmă fiind o carte importantă în jocul agilității viitoarelor modele hibride. Ferrari va miza pe propulsoare mai mici, pentru că bateria va crește suplimentar masa mașinilor.

Conform estimărilor jurnaliștilor italieni, prețul de pornire al viitorului Purosangue va fi de aproximativ 200.000 de euro.

Lista celor de la Ferrari pentru următorii doi ani include 15 modele și versiuni noi, dar și constructorul de la Maranello trebuie să reducă emisiile la nivel de gamă, conform normelor europene. Astfel se justifică apariția mai multor versiuni cu propulsi hibridă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide