Fiat Multipla ar putea reveni în producție sub forma unui crossover electric

Autor: Marius Vișan 28 nov. 2022 Știri auto

Cu toții suntem pasionați de anumite mașini, iar motivul principal nu este întotdeauna frumusețea, care este de cele mai multe ori subiectivă.

Uneori însă stilul este cel care intrigă, alteori forma sau anumite caracteristici estetice. Există însă un model Fiat care a atras atenția tuturor într-un fel sau altul, chiar dacă este o mașină destul de criticată pentru aspectul său. Chiar și așa, Fiat Multipla a intrat în istorie.

Această mașină, în vânzare din octombrie 1998, putea transporta șase persoane pe două rânduri de scaune. Cu toate acestea, din punct de vedere estetic a reușit să descurajeze pe aproape toată lumea prin designul său exterior. De aici și restilizarea de la începutul anilor 2000, care i-a adus un total de 344.000 de unități vândute. Din 2010, având în vedere lipsa sa de succes, a fost scosă din producție.

Fiat lucrează la readucerea în producție a unei „legende”: noul Fiat Multipla

Cu toate acestea, potrivit unor zvonuri din presa italiană, noul Fiat Multipla ar putea reveni pe piață. Până în prezent nu există niciun anunț oficial, dar zvonurile sugerează că viitorul Fiat Multipla ar putea reveni în producție, însă nu mai devreme de 2026, dar ca model exclusiv electric. Caroseria ar putea avea un aspect ceva mai aventuros, de SUV/crossover, ceea ce ar face-o mai atractivă și mai actuală.

Artistul digital Tommaso D’Amico a desenat look-ul noului Fiat Multipla și l-a imaginat urmând zvonurile actuale.

Vedem că artistul grafic are o viziune destul de ambițioasă asupra viitoarei Multipla. In imaginile randate vedem frâne Brembo, o grilă închisă, inserții din carbon pe capacele oglinzilor si montanți, precum și blocuri optice spate cu o forma interesantă, unite printr-o bandă luminoasă.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video: Tommaso D'Amico


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide