Fiat Panda Aria Concept

Autor: Dan Vache 05 sept. 2007 Știri auto

Fiat Panda Aria atinge un nou record în privinţa emisiilor scăzute de noxe, cu numai 69 g/km. Maşina are un motor turbo SGE de 900 cmc, cu doi cilindri şi care dezvoltă 80 CP, fiind dotat cu un sistem Multiair, ce foloseşte combustibil de petrol/metan cu hidrogen, precum şi cu un sistem Stop&Start sau o cutie de viteze semiautomată MTA (Manual Transmission Automated).

Interiorul conceptului este capitonat cu materiale naturale din bumbac şi in, iar exteriorul semi-transparent este fabricat dintr-un material din răşină ecologică, tratată cu o vopsea opacă. Interesant la acest Fiat Panda este sistemul Blue&Me, constând într-un memory stick care înregistrează consumul şi emisiile de gaze pentru fiecare călătorie în parte, pentru ca modul de condus al şoferului să fie analizat şi pe această cale să înveţe cum poate fi mai economic.

Sistemul Stop&Start are rolul de a opri şi a reporni motorul maşinii în momentul staţionării acesteia, în cazul când stai la coadă la stop sau te afli într-o aglomeraţie în trafic. Prin eliberarea pedalei de frână sau introducerea într-o treaptă de viteză, sistemul reporneşte motorul autoturismului, răspunzând prompt comenzilor şoferului.

Aceste soluţii dezvoltate de Grupul Fiat vor fi valabile pentru productia de serie a viitoarelor modele, garantând o drastică reducere a emisiilor de gaze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide