Fiat prezintă cel de-al doilea model electric. E-Ulysse este un monovolum

Autor: Cristian Gubandru 04 mart. 2022 Știri auto

Minivanul electric Fiat E-Ulysse devine cel de-al doilea vehicul pur electric pentru pasageri al mărcii după noul Fiat 500. Disponibil din luna mai, monovolumul promite o autonomie de 330 de kilometri.

Fiat E-Ulysse va fi disponibil în 28 de configurații diferite cu 7 și 8 locuri. Poate fi echipat cu un pachet de baterii de 50 kWh sau 75 kWh, acesta din urmă oferind o autonomie de 330 km WLTP.

Există și o versiune cargo a acestui vehicul, E-Scudo. Ambele sunt înrudite cu Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy sau Opel Zafira-E. Toate sunt fabricate pe aceeași platformă EMP2 și sunt versiuni electrice ale vehiculelor pe combustibil.

Cele patru monovolume au același motor electric de 100 kW (136 de cai putere).

Ce dotări oferă Fiat e-Ulysse

În standard, E-Ulyse va veni cu jante de oțel cu capace din plastic și aer condiționat manual, dar echipările de top au mai multe caracteristici premium, cum ar fi o trapă panoramică mare, scaune îmbrăcate în piele, uși electrice, faruri xenon și iluminare ambientală.

Fiat prezintă E-Ulysse ca un vehicul potrivit pentru un rol de transfer VIP. Modelul vine cu un dispozitiv de dezinfectare a aerului care elimină în mod activ impuritățile din aer din interiorul vehiculului.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Fiat numește versiunea cu 7 locuri „living room”, iar cea cu 8 locuri „shuttle” și subliniază configurabilitatea nesfârșită de a avea scaune individuale care pot fi mutate independent pe trei rânduri de șine.

În funcție de configurație, volumul de încărcare ajunge la 4.900 de litri (173 de metri cubi) pentru versiunea alungită, Long. Capacitatea portbagajului este de 4200 de litri cu scaune.

Fiat nu a anunțat prețul pentru E-Ulysse, dar, având în vedere cât costă versiunilor aceluiași vehicul la celelalte branduri, monovolumul electric ar putea costa aproximativ 40.000 de euro.

Italienii de la Fiat au lansat versiunile 500X Hybrid și Tipo Hybrid, completându-și, astfel, gama de modele electrificate. Cele două mașini sunt echipate cu motorizări mild-hybrid la 48 de Volți. Ele își vor face debutul comercial în primăvara acestui an.

Sursa: Insideevs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Insideevs


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide