Fiat Tipo facelift – Cât costă în România mașina care îi face concurență noii Dacia Logan

Autor: David Andrei 13 apr. 2021 Știri auto

Este greu pentru orice producător auto să reprezinte o concurență pentru noua Dacia Logan. Prețul mic de pornire și lista lungă de dotări fac mașina românească imbatabilă. Dar Fiat Tipo facelift încearcă imposibilul. Cât costă în România?

GALERIE FOTO

Fiat Tipo facelift a ajuns în România pentru a-i face concurență noii Dacia Logan. Modelul produs de italieni are un preț de pornire de 17.307 euro. Este o sumă care îl face din start cu aproximativ 8.707 euro. Fiat oferă o reducere consistentă, mașina ajungând la 15.576 euro.

Singura motorizare disponibilă este cea cu motor de 1.0 litru, care dezvoltă 100 de cai putere. Dacia Logan cu 100 de cai putere este versiunea Eco-G, cu rezervor de gaz petrolier lichefiat, și pornește de la 11.600 de euro. Rămâne astfel mai accesibilă decât Tipo de la Fiat.

Fiat Tipo facelift de top – Mai scump sau mai ieftin decât Dacia Logan?

Echiparea standard include aer condiționat, o dotare pe care Dacia Logan o are începând cu cea de-a doua echipare, Essential.

Gemurile față prezintă acționare electrică. Ca și Dacia Logan, vine cu sistem de frânare automată de urgență, o dotare obligatorie la mașinile care se comercializează în statele membre ale Uniunii Europene.

Ca și Logan, versiunea de bază are jante din oțel de 15 inci.

Versiunea de top pornește de la 17.854 euro. Vine cu aceeași motorizare, dar cu echiparea de top, Life. Aceasta propune un sistem de aer condiționat automat, cruise control, oglinzi electrice și gemuri electrice spate. Fiat Tipo facelift life are și stopuri LED, luminile de zi cu aceeași tehnologie fiind disponibile și la echiparea intermediară.

Cel aflat la volan va beneficia și de prezența unei camere pentru marșarier.

O Dacia Logan cu dotări similare și putere similară este versiunea Eco-G 100 cu echipare Comfort și preț de pornire de 12.350 de euro. Aerul condiționat automat costă 200 de euro în plus, ducând prețul final la 12.550 de euro. Astfel, modelul românesc rămâne, în orice condiții, mai accesibil decât rivalul Fiat Tipo.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide