Filmare din dronă: cum arată viitoarea autostradă A10 Sebes-Turda

Autor: ProMotor 01 nov. 2019 Știri auto
Filmare din dronă: cum arată viitoarea autostradă A10 Sebes-Turda

Autostrada A10 Sebes-Turda se află într-o fază avansată de construcție, dar asta nu înseamnă că va fi posibilă deschiderea circulației în cursul acestui an. La nodul rutier Sebeș se continuă lucrările pe breteaua care va lega A10 de A1, pe sensul de mers Alba Iulia-Sebeș-Sibiu. Cele mai importante lucrări din nodul rutier Sebeș au fost ridicarea și montarea tablierului metalic la bretelele 2 și 5.

La sensul giratoriu provizoriu de la Lancrăm se pare că a fost finalizată supratraversarea pe care DN 7 o va avea la autostradă pe podul metalic, dar probabil se așteaptă avizele de la Poliție pentru a se putea muta circulația.

Cea mai mare problemă a lotului rămâne viitorul nod rutier Alba Iulia Nord. Exceptând faptul că s-au ridicat 2 grinzi de tablier metalic, lucrările înaintează extrem de greu, stâlpii de înaltă tensiune nefiind relocați nici acum.

În aceste condiții, nu există nicio șansă ca lotul 1 al autostrăzii A10 Sebes-Turda să fie deschis circulației rutiere în acest an. Asta nu îi împiedică pe amatorii de plimbări să circule relaxați în weekend-uri pe jos, pe bicicletă sau cu ATV-ul pe sectoarele de drum ale autostrăzii A10.

Aceștia au luat cu asalt autostrada în weekendul trecut, încurajați de vremea frumoasă. Duminică, numeroși cetățeni relaxați se plimbau pe jos, cu bicicleta sau cu ATV-ul, începând de la Lancrăm și până la linia de cale ferată de lângă viitorul nod rutier Alba Iulia Nord. Nu este inaugurarea anunțată de CNAIR, dar tot este bună la ceva.

sursa: Ziarul Unirea

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide