Finalizarea pasajului Doamna Ghica, din nou în pericol: Licitația pentru tablierul metalic va fi reluată de la zero

Autor: Cristian Agatie 22 oct. 2021 Știri auto

Finalizarea pasajului Doamna Ghica este din nou în pericol, după ce licitația pentru o componentă cheie va fi reluată de la zero. Primăria Capitalei a respins singura ofertă depusă pentru achiziția tablierului metalic, iar Primăria Sectorului 2 a tăiat din bugetul alocat construcției.

Intră în Galeria FOTO

Locuitorii din zona Colentina – Doamna Ghica vor mai avea de așteptat mult și bine până la finalizarea pasajului Doamna Ghica. După ce lucrările au stat blocate jumătate de an din diferite motive, au apărut noi obstacole, care fac imposibilă inaugurarea pasajului chiar și la finalul anului 2022 (ultimul termen vehiculat). Potrivit Economedia, singura ofertă depusă pentru tablierul metalic a fost respinsă ca neconformă.

Este vorba de o ofertă depusă de compania Metabet din Pitești în cadrul licitației în valoare de 22 de milioane de lei. Aceasta a fost analizată timp de aproape două luni de Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul pasajului. Respingerea singurei oferte depuse înseamnă practic, reluarea de la zero a licitației și noi timpi morți în realizarea pasajului.

Finalizarea pasajului Doamna Ghica, din nou în pericol: Licitație reluată, fonduri tăiate

În urmă cu o lună, Primarul General Nicuşor Dan dădea asigurări că pasajul suprateran va fi terminat până la sfârşitul anului viitor. „Ca să îl termini trebuie să faci niște picioare, lucrările la baza podului. Acum e procedură de achiziție pentru planșeul care se pune peste picioare și nu se poate monta decât în primăvară”, preciza la B1 TV, Primarul General, într-un limbaj adresat parcă unor copii tembeli.

Ca lucrurile să devină și mai complicate, Primăria Sectorului 2, asociată alături de Primăria Capitalei în acest proiect, a anunțat o rectificare a bugetului. Aceasta presupune tăierea a 30 de milioane de lei din finanțarea lucrărilor la pasaj. Sum reprezintă, practic, întreaga sumă care ar fi trebuit suportată de Primăria Sectorului 2 în urma parteneriatului încheiat în această vară. Reducerea semnificativă a bugetului pasajului Doamna Ghica vine într-o perioadă în care prețurile materialelor de construcție și ale energiei și combustibililor au crescut semnificativ.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide