Sărbătoare la Craiova. Ford a produs 1,5 mil. de motoare EcoBoost de 1.0 litri la uzina din Bănie

Autor: Marius Vișan 12 mart. 2021 Știri auto

Ford România anunță astăzi (12 martie) atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 litri fabricate la uzina din Craiova.

Lansarea producției a început în 2012. Motorul de 1.0 litri EcoBoost a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton (Marea Britanie) și Merkenich (Germania), iar din 2012, acesta se construiește la fabricile Ford din Craiova și Köln (Germania).

Motorul EcoBoost 1.0 litri cu numărul 1.500.000 produs la Craiova va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

VIDEO

1.500.000 de motoare EcoBoost au fost produs la Craiova

Ford Craiova produce în prezent motorul EcoBoost de 1.0 litri în versiunile mHEV 125CP și 155CP, dar și în versiunile tradiționale non-mHEV, de 95CP, 100CP și 125CP. Aceste versiuni echipează o varietate de vehicule Ford. Printre ele se află modelele Puma, EcoSport, Fiesta, Focus. Pe lângă acestea mai sunt și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV. Mașinile ajung la clienții Ford din întreaga lume.

Motorul EcoBoost de 1.0 litri este de asemenea primul motor cu 3 cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru. Sistemul permite oprirea automată a unuia dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă. De exemplu la coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

În anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost.

Ford Craiova are în acest moment peste 6.000 de angajați

Cei șase mii de angajați lucrează atât pentru producția de vehicule cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1.100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi.

De la preluarea din martie 2008, Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro. Investițiile s-au făcut pentru a transforma uzina din Craiova într-o fabrică de ultimă generație. Din această sumă, aproximativ 300 de milioane de euro au fost investiți doar în modernizarea Secției de Producție Motoare.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide