Cum a ajuns un Ford din 2005 să fie una dintre cele mai scumpe mașini din România?

Autor: Elena Luchian 07 iul. 2021 Știri auto

Un Ford din 2005 a ajuns să fie una dintre cele mai scumpe mașini din România. Veche de 16 ani, mașina a fost scoasă la vânzare pe autovit.ro.

GALERIE FOTO

Nu este însă, orice Ford. Este un GT cu un look impresionant și o reputație pe măsură. Mașina a rulat doar 7100 de kilometric în 16 ani. Motorul său V8 de 5,4 litri dezvoltă 696 cai putere. Cum a ajuns la acest nivel? Modelul a fost supus unei operațiuni de tuning. Un Performance Package – stage 1 a dus puterea atât de sus. O transmisie manuală cu șase trepte gestionează resursele.

În versiune standard, Ford GT atingea o viteză maximă de 341 km/h. Anunțul nu oferă informații în ceea ce privește noile abilități ale modelului.

Mașina este echipată cu geamuri electrice față, are oglinzi electrice și sistem de aer condiționat cu reglaj automat. Chiar dacă este vorba despre o mașină trecută de prima tinerețe, aceasta vine cu buton pentru pornirea sau oprirea motorului. Fotografiile publicate pe autovit.ro arată un Ford GT de culoare roșie cu benzi longitudinale albe.

Cât costă Ford GT din 2005 în România?

Modelul scos la vânzare este una dintre cele mai scumpe mașini rulate scoase la vânzare în România. Doar trei unități Lamborghini Aventator, din 2019, respective 2020, și un Rolls-Royce Ghost, produs anul trecut, sunt mia scumpe decât Ford-ul cu aproape 700 de cai putere.

Vânzătorul, un dealer din București, cere nu mai puțin de 390.000 de euro pe mașină. Pe site-ul mobile.de, exemplare similare, dar cu putere inferioară, se vând cu prețuri cuprinse între 248.000 și 350.000 de euro.

Ford GT a venit pe lume în anul 2003. Zece ani mai târziu, o versiune modificată, GT Power Racing, cu 1700 de cai putere, devenea cea mai rapidă mașină din lume. GT-ul a atins atunci 456 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide