Ford a creat scaunul viitorului – „croşetat” după fesele tale [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 12 aug. 2015 Știri auto

Lincoln a emis recent un comunicat în care anunţă că lucrează la un scaun reglabil în 30 de direcţii. De fapt, Lincoln a prezentat şi imagini cu conceptul unui astfel de scaun, spunând că „următoarea frontieră în satisfacerea clientului de maşini de lux este un scaun care acomodează şi care susţine trupul – un scaun care se simte ca şi cum ar fi fost construit pentru tine de fiecare dată”. A vorbit Johnathan Line, expert tehnic şi supervizor al acestui proiect inovator.

Probabil că te întrebi care sunt cele 30 de direcţii în care se ajustează scaunul-minune de la Lincoln şi dacă, eventual, nu sunt inutil de multe. Să facem mai întâi o enumeraţie:

şina se reglează în şase direcţii,
spătarul în două,
tetiera în patru,
pernele laterale superioare ale spătarului se ajustează în două direcţii,
şezutului în patru,
prelungirile şezutului (suportul pentru coapse) tot în patru,
suportul lombar în patru direcţii,
pernele laterale ale spătarului în zona lombară în două direcţii,
iar pernele de susţinere laterale ale şezutului în două direcţii.

OK, deci scaunul celor de la Lincoln este atât de sofisticat, încât se ocupă individual de fiecare bucă. Şi nu e vorba (doar) despre un alt nivel al opulenţei. În timpul condusului, picioarele tale sunt solicitate diferit: piciorul drept este folosit mai des, pentru frână şi acceleraţie, în timp ce stâgul este doar întins din când în când sau, dacă posezi transmisie automată, nu este folosit mai deloc. Aşa că tratarea fiecărei fese în parte (şi a piciorului care pleacă din ea) separat nu este o idee chiar atât de prostească.

Da, normal că este încălzit şi ventilat. Da, evident că are şi funcţii de masaj. Poţi să te uiţi la el ca la scaunul viitorului, căci cam asta este.

De asemenea, suntem nespuşi de curioşi când anume îl va introduce şi tutorele lui Lincoln – Ford – în gama sa de modele. Deocamdată ştim că va debuta, cel mai probabil, pe Lincoln Continental. Ford Mondeo Vignale? Oficialii încă nu ştiu nimic despre asta. Vom vedea…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide