Ford a decis să oprească producţia uzinei din Blanquefort, Franţa

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
Ford a decis să oprească producţia uzinei din Blanquefort, Franţa

Ford va încheia producţia la fabrica din Blanquefort, Franţa, până la sfârşitul lunii august de anul viitor. Compania a respins o înţelegere care ar fi putut salva fabrica, iar mişcarea a atras atenţia ministrului de finanţe al Franţei din cazua riscului pierderilor de locuri de muncă, scrie Reuters.

Guvernul francez era optimist în privinţa salvării uzinei din sud-vestul Franţei şi a celor 850 de angajaţi ai săi, dar Ford a respins oferta din partea firmei producătoare de transmisii Punch Powerglide.

„În ciuda discuţiilor din ultimele nouă luni, şi a eforturilor de ambele părţi, planul prezentat de potenţialul cumpărător prezintă riscuri semnificative”, a declarat Ford într-o declaraţie.  „Nu credem că planurile cumpărătorului oferă suficientă siguranţă, şi nici nu limitează riscul posibilelor pierderi ale locurilor de muncă”, a adăugat compania.

Probabil că pierderile locurilor de muncă vor fi o lovitură puternică pentru preşedintele Emmanuel Macron, acestea venind într-o perioadă de revoltă publică contra reformelor sale de liberalizare a economiei. 

Ministrul finanţelor Bruno Le Maire, în septembrie, a descris firma Punch Powerglide ca pe un „cumpărător credibil şi solid”, iar Le Maire a reacţionat cu furie la aflarea deciziei Ford.

„Sunt revoltat, sunt deranjat de această decizie, a cărei singură justificare este ca Ford face asta pentru a-şi creşte acţiunile pe piaţa de capital”, a declarat Le Maire.

 Comentarii
Inchide