Ford anunţă concedieri şi închideri de fabrici în Europa. România nu va fi afectată

Autor: Marius Vișan 11 ian. 2019 Știri auto
Ford anunţă concedieri şi închideri de fabrici în Europa. România nu va fi afectată

Constructorul american Ford va concedia mii de persoane în cadrul operaţiunilor din Europa, în încercarea de a-şi reduce costurile şi de a ajunge aproape de profitabilitate în 2019 şi 2020. Pentru a face acest lucru, Ford va optimiza întreg portofoliul pe care îl are în Europa, va reduce complexitatea şi va optimiza cele mai profitabile versiuni, crescând astfel volumele acestora.

„Vom lua măsuri pentru a trans­for­ma businessul Ford în Europa“, a spus Steven Armstrong, vicepreşe­din­tele gru­pului şi preşedinte Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. „Vom investi în noi automobile, servicii, seg­men­te şi pieţe care susţin cel mai bine sus­tenabilitatea afacerii noastre“, a subliniat acesta.

Pentru a treia oară în acest deceniu, Ford îşi restructurează operaţiunile pe fondul pierderilor din regiunea europeană.

Joi, a anunţat planurile de a taia mii de locuri de muncă, de a opri producţiile modelelor C-Max şi Grand C-Max, şi de a finaliza producţia la o fabrică din Bordeaux, Franţa.

Pe de altă parte Ford îşi va consolida sediul central din Anglia, şi  revizui termenii unui joint-venture din Rusia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide