Ford ar putea începe producţia la sfârşitul anului

Autor: Cosmin Iordache 29 feb. 2008 Știri auto
Ford ar putea începe producţia la sfârşitul anului

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, citat de Mediafax, a declarat, după întâlnirea reprezentanţilor Ford cu autorităţile locale, că angajamentele asumate de producătorul american privind preluarea Automobile Craiova SA vor fi respectate, iar producţia ar putea începe până la sfârşitul anului.

Spre deosebire de reacţia exagerată şi nefondată a premierului Tăriceanu, Voicu a considerat că decizia CE a fost considerată una corectă atât de Statul Român cât şi de constructorul american. Pentru a elimina denaturarea concurenţei provocată de ajutorul ilegal, Guvernul trebuie să recupereze 27 de milioane de euro de la Automobile Craiova, asta a fost verdictul trasat de organismul european.

Oficialii apreciază că producătorul american ar putea începe să lucreze la fabrica de la Craiova “spre sfârşitul acestui an”, angajamentele asumate prin caietul de sarcini urmând să fie implementate până în 2011. Următorul pas pe care investitorii vor trebui să-l facă va fi întocmirea unei liste cu probleme de mediu existente la uzina de la Craiova şi un plan de dezvoltare care să ducă la remedierea lor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide