Ford Bronco ajunge și în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2022 Știri auto

Noul Ford Bronco se va vinde și în Europa. Noua generație a SUV-ului american va fi vândut în numere limitate pe piața de pe bătrânul continent.

Începând cu 2023, Ford Bronco va fi vândut și pe continentul european, în cantitate limitată, ce-i drept.

Originalul Bronco a fost lansat în anul 1966. După o absență de 25 de ani, Ford a decis să renască acest nume în 2020. Astfel s-a născut noua generație de Bronco, menită să păstreze caracterul modelului lansat în urmă cu mai bine de 50 de ani.

„A fost esențial ca revenirea lui Bronco să fie autentică față de moștenirea SUV-ului original”, a declarat Paul Wraith, designer șef al modelului Bronco. „Fiecare decizie pe care am luat-o cu privire la designul lui Bronco a vizat să ne servim mai bine clienții, să maximizăm capacitatea mașinii în sălbăticie, independența sa ca marcă și să nu lăsăm nicio piatră neîntorsă”, mai adaugă Wraith.

Ce este Ford Bronco?

Bronco se dorește a fi rivalul direct pentru Jeep Wrangler. Plin de elemente menite să îl ajute în teren, Bronco ar putea dovedi că este un adversar redutabil pentru Wrangler.

Ford Bronco este un vehicul foarte modular. Plafonul și ușile pot fi ușor detașate, iar colțurile barei față pot fi scoase. Acest lucru facilitează unghiuri de atac mai bune, ideale pentru ieșitul în teren accidentat. Bandourile aripilor sunt proiectate să se rupă fără a crea daune și pot fi ușor înlocuite cu piese noi.

„Bronco este cel mai dur și versatil off-roader al lui Ford, iar noua generație îmbină ADN-ul originalului cu cele mai noi tehnologii de și o gamă vastă de accesorii menite să creeze o nouă legendă off-road”, a declarat Matthias Tonn,  inginer șef, Import de vehicule al Ford Europa. „După succesul uriaș al noului Bronco din SUA, suntem încântați să aducem o parte din spiritul aventurii clienților noștri din Europa”, a mai spus Tonn.

Sistemul G.O.A.T vine alături de modurile de rulare obișnuite precum Normal, Eco, Sport și Slippery (alunecos). G.O.A.T este suita de moduri de rulare dedicate pe teren accidentat. Printre acestea se numără Mud/Ruts, Sand și unul inspirat din competiții, numit Baja. Fiecare ajustează parametrii necesari pentru tipul de suprafață pe care se va rula.

Ford Bronco vine în standard cu un diferențial blocabil pe puntea spate, cel de pe față fiind opțional. De asemenea, se poate opta pentru o bară stabilizatoare decuplabilă pe puntea din față. Există două opțiuni pentru cutiile de transfer. Una controlată electronic, cu două viteze, și una cu control electromecanic, tot cu două viteze.

Interiorul noului Bronco se vrea a fi robust, dar nu lipsit de tehnologie. SUV-ul vine echipat cu un panou de bord digital, cu dimensiunea de 8 inch. Pe lângă acesta există și ecranul central, de 12 inch.

Apple CarPlay și Android Auto sunt standard alături de sistemul auto B&O. Pe lângă aceste dotări, în standard există și o cameră 360.

Ford nu a dezvăluit încă prețurile pentru Europa ale modelului Bronco.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide