Ford E-Transit ajunge pe șoselele europene. Testele încep cu 10 prototipuri

Autor: Marius Vișan 23 aug. 2021 Știri auto

Operatori majori de flote încep testele pentru Ford E-Transit. Asta se întâmplă cu câteva luni înainte de lansarea programată pentru primăvara anului 2022.

Testele încep cu 10 prototipuri E-Transit care sunt puse la încercare într-o varietate de scenarii de operare. Există modele solicitante din sectoarele poștale, municipale, de utilități, distribuție și livrare de produse alimentare, din Germania, Norvegia și Marea Britanie.

Flota de teste prezintă o gamă completă de variante E-Transit, inclusiv furgon, furgon DCIV și derivate din șasiu cu cabină simplă cu o masă maximă autorizată între 3.5 și 4.25 tone. Mai există și o varietate de conversii de vehicule specializate care reflectă cerințele complexe de utilizare pe care vehiculele Transit trebuie să le susțină.

Testele marchează cea mai recentă etapă a dezvoltării de către Ford a noului E-Transit. Aceasta vine în urma unui program solicitant de testare la Centrele de testare Ford. Partenerii de testare vor utiliza prototipurile E-Transit pe perioade de 6 sau 12 luni.

E-Transit a fost proiectat pentru a permite o conversie simplă folosind aceleași dispozitive și accesorii dezvoltate pentru modelele deja-existente de Transit. Vehiculele de testare au fost convertite cu ajutorul Rețelei de Carosieri aprobați Ford pentru a demonstra versatilitatea platformei E-Transit.

Intră în GALERIA FOTO

Programul de testări pentru clienții E-Transit urmează unei inițiative anterioare de succes pentru modelul Transit Custom Plug-In Hybrid, în cadrul căreia, clienții au parcurs aproximativ 240.000 Km, dintre care 75% au fost parcurși cu zero emisii, în centrul Londrei.

Testarea ulterioară din Koln, Germania, a contribuit la demonstrarea beneficiilor unei tehnologii inovatoare de recunoaștere dinamică a poziției. Aceasta declanșează automat modul EV Now, cu emisii zero. Este activă în zonele cu poluare deosebit de mare, pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane.

Cu o capacitate utilă a bateriei de 67 kWh, E-Transit va oferi o autonomie de până la 350 km (WLTP). Este o autonomie suficientă pentru satisfacerea necesarului zilnic,

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide