Ford Fiesta iese oficial din producție după 47 de ani și 8 generații

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2023 Știri auto

Ford Fiesta iese din producție după 47 de ani și 8 generații. Ford renunță la hatchback-ul de clasă mică pentru a face loc noilor sale SUV-uri.

Ultimul exemplar de Ford Fiesta va ieși de pe linia de producție pe 7 iulie 2023, după decizia companiei luată la sfârșitul anului trecut de a elimina popularul supermini din gama sa, relatează Autocar.

Astfel, după o carieră de aproximativ 47 de ani și 8 generații, Ford Fiesta va scoasă din producție. Ultimele două Fiesta vor rămâne la Ford, una se va alătura flotei de patrimoniu internațional a companiei, cu sediul la uzina din Köln, Germania, unde a fost produs modelul, iar cealaltă este destinată flotei de patrimoniu din Marea Britanie.

Modelul Ford Fiesta a fost eliminat din gamă deoarece marca „avea nevoie de spațiu în fabrică” pentru a produce viitorul SUV electric Ford Explorer, a declarat Martin Sander, director general al Ford Model E Europa.

Ford Fiesta iese din producție. Compania se axează pe producția de SUV-uri

„Am decis să construim primul nostru vehicul electric de mare volum aici, în Köln”, a spus Sander. „Vine punctul în care avem nevoie de spațiu pentru construcție, pentru că transformăm uzina Fiesta într-o centrală complet electrică cu baterii. Acesta este motivul pentru care a trebuit să luăm decizia că trebuie să oprim producția Fiesta”.

În ciuda popularității pe care modelul a cunoscut-o în trecut, micul hatchback începea să piardă din cifrele de vânzări. Astfel, mașina a fost înlocuită treptat de SUV-ul Puma, produs la uzina de la Craiova.

Compania se așteaptă să vândă 600.000 de vehicule electrice anual până în 2026 în cadrul diviziei sale Ford Model E, care operează separat de diviziile sale de mașini cu motoare termice și vehicule comerciale (Ford Blue și, respectiv, Ford Pro). Ford a declarat că va vinde doar vehicule electrice în Europa începând cu 2030.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide