Ford introduce anul viitor noile Fiesta EcoBoost Hybrid şi Focus EcoBoost Hybrid, modele mild-hybrid de 48V

Ford introduce anul viitor noile Fiesta EcoBoost Hybrid şi Focus EcoBoost Hybrid, modele mild-hybrid de 48V

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Ford va dezvălui o serie de informaţii legate de electrificare în cadrul evenimentului special “Go Further”, care va avea loc în 2 aprilie la Amsterdam.

Ford a anunţat că anul viitor vor fi introduse în gamă noile Fiesta EcoBoost Hybrid şi Focus EcoBoost Hybrid, modele mild-hybrid de 48V.

Fiesta EcoBoost Hybrid şi Focus EcoBoost Hybrid vor beneficia de o arhitectură mild-hybrid construită pentru a îmbunătăţi consumul, completând în acelaşi timp experienţa plăcerii de a conduce un Ford printr-un nivel superior al performanţelor şi printr-un răspuns mai rapid al maşinii.

Un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) înlocuieşte clasicul alternator, permiţând recuperarea şi stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării şi rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volţi răcit cu aer.

BISG se comportă şi ca un motor, completându-se cu motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. În momentul rulării normale şi al accelerării, BISG utilizează energia stocată pentru a oferi un plus de cuplu, alimentând totodată şi sistemele electrice auxiliare ale maşinii.

Alături de Fiesta şi Focus EcoBoost Hybrid, Ford a dezvăluit la începutul acestui an şi noul Mondeo Hybrid Wagon. Acesta beneficiază de o arhitectură full-hybrid care permite o experienţă rafinată a sistemului de propulsie benzină-electric şi dezvăluie o alternativă la motorizările diesel. Mondeo Hybrid Wagon este singurul model full-hibrid disponibil în caroserie wagon în segmentul D.

Evenimentul Go Further va începe în 2 aprilie la ora 15:00 CET (ora 16:00 a României). 

 Comentarii
Inchide