Ford Kuga Plug-In Hybrid este cel mai bine vândut PHEV din Europa și din România

Autor: Adrian Somai 19 oct. 2022 Știri auto

Ford Kuga Plug-In Hybrid este unul dintre cele mai apreciate modele din segment, iar cifrele de vânzări dovedesc acest lucru. Potrivit datelor, Kuga este cel mai bine vândut hibrid plug-în (PHEV) din Europa și din România după prima jumătate a anului curent.

Ford Kuga Plug-In Hybrid își continuă astfel ofensiva pe piața auto europeană, tot el fiind cel mai bine vândut model din segment pe Bătrânul Continent și la sfârșitul anului trecut. În prima jumătate a acestui an, peste 23.000 de exemplare Kuga Plug-In Hybrid au ajuns la clienți, ceea ce înseamnă că vorbim despre o cifră cu 28% mai mare în comparație cu cea obținută de următorul cel mai bine vândut PHEV.

Lucrurile merg la fel de bine și pe piața auto din țara noastră, Kuga PHEV confirmând succesul de anul trecut și rămânand lider în segmentul autoturismelor PHEV, la mare distanță de următorul model concurent.

Glen Goold, director de produs Ford Kuga, s-a declarat entuziasmat de succesul pe care îl are acest model pe piața auto europeană, transmițând cu această ocazie că „știm că mulți dintre clienții noștri care doresc să renunțe la o mașină cu motor convențional pe benzină sau diesel ar putea să nu fie pregătiți să treacă direct la un vehicul complet electric, iar faptul că Kuga Plug-In Hybrid este cel mai bine vândut PHEV din Europa demonstrează că este alegerea potrivită pentru mulți dintre acești clienți”. Totodată, Goold a mai adăugat și faptul că „mașinile precum Kuga Plug-In Hybrid sunt o parte crucială a angajamentului Ford față de un viitor electrificat.”

Sistemul de propulsie inteligent al modelului Kuga Plug-In Hybrid oferă flexibilitate clienților, cu o autonomie totală electrică de 57-67 km în regim WLTP și o autonomie complet electrică în oraș de 71-88 km în regim WLTP, permițând călătorii frecvente numai cu energie electrică. Consumul de energie de la 14,4-15,9 kWh/100 km este, de asemenea, mai mic decât al concurenților.

Ford introduce pachetul Black pentru Kuga ST-Line X

Ford a anunțat cu această ocazie și introducerea pachetului Black pentru Kuga ST-Line X, care include o serie de îmbunătățiri vizuale, precum și disponibilitatea unei noi opțiuni de scaun confort. Completând întreaga gamă de culori exterioare ale caroseriei pentru un impact vizual maxim, pachetul Black alătură exteriorului sportiv propus de Kuga un acoperiș vopsit în negru, capace de oglinzi și grile inferioare față-spate cu finisaj negru. Inscripțiile ST-Line și Kuga de pe hayon sunt, de asemenea, finisate în negru, în timp ce jantele din aliaj de 20 de inchi sunt vopsite în negru.

Noua opțiune de scaune Comfort oferă suport suplimentar pentru ocupanții scaunelor din față. Reglarea în optsprezece direcții permite scaunului să se adapteze persoanei, fără ca aceasta să fie nevoită să își adapteze poziția la scaun. Înălțimea, lungimea și înclinarea scaunului pot fi ajustate, împreună cu reglarea lombară și a tetierei în patru direcții, pentru a ajuta ocupanții, indiferent de fizionomia lor, să găsească o poziție confortabilă.

Sursa: Ford Romania

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide