Ford nu va mai construi o mașină electrică la Craiova. Ce locație a ales?

Autor: Elena Luchian 07 dec. 2020 Știri auto

Ford nu va mai construi o mașină electrică la Craiova. Americanii puseseră uzina românească pe lista lor. Ce locație au ales în cele din urmă?

GALERIE FOTO

Mașina electrică Ford ar fi fost prima cu emisii zero care ar fi ieșit de pe liniile de asamblare ale unei uzine din România. Prima Dacia electrică, Spring, va fi construită pentru început în China.

Americanii au ales însă, o altă locație pentru modelul care va prelua platforma MEB, dezvoltată de Grupul Volkswagen. Un contract semnat în luna iulie a acestui an le permite celor de la Ford să utilizeze această structură. Gama de modele ID, construite la Zwickau și, în curând, la Hanovra, utilizează aceeași platformă. Volkswagen a anunțat de la început că va furniza platforma dezvoltată de grupul auto german oricărui constructor interesat de aceasta.

Cei de la Ford consideră că un centru de producție din Koln este o soluție mai bună. Potrivit publicației germane Koelner Stadt-Anzeiger, Ford lua în calcul Craiova datorită costurilor de producție reduse din țara noastră. Pe lista companiei s-a aflat încă un oraș german, Sarlouis, aflat la 180 de kilometri de Koln.

Ford va anunța oficial unde își va construi prima mașină electrică

Începând cu anul 2023, la Koln va vedea lumina zilei o mașină electrică ce va purta logo-ul oval albastru, scriu jurnaliștii germani. Americanii urmează să confirme oficial decizia.

“Am anunțat că vom produce o mașină electrică destinată pieței europene, care va avea la bază platforma MEB a Grupului Volkswagen. Dar încă nu am confirmat uzina care o va produce și nu comentăm speculațiile”, este declarația unui reprezentant Ford pentru Automotive News Europe.

Ford estimează că va livra 600.000 de unități în șase ani, din momentul startului producției, ceea ce echivalează cu 100.000 de mașini pe an. Americanii trec în contul viitorului lor model cu emisii zero un „spațiu generos și avantajele propulsiei electrice”

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide