Un Ford Mustang dispărut acum 40 de ani a fost găsit în apă. Au scos noroiul din el cu lopata

Autor: Elena Luchian 10 apr. 2020 Știri auto

Un Ford Mustang dispărut acum 40 de ani a fost găsit în apă. Și este vorba despre o versiune extrem de specială. Este un Mach 1 cu motor V8 din 1973.

GALERIE FOTO

Aflat de zeci de ani la peste 4 metri sub apă, pe fundul râului Tualatin din statul american Oregon, Ford-ul Mustang Mach 1 a fost găsit de o echipă de scafandri specializați în astfel de recuperări. Aceștia au că mașina are toate geamurile intacte.

Scafandrii au ancorat automobilul și au încercat să o tragă din apă cu ajutorul unei Toyota FJ Cruiser. Dar mai multe pietre aflate pe fundul răului le-au complicat misiunea. Carabina care lega mașina de o pernă gonflabilă, care trebuia să o ridice de pe fundul râului și să o facă să plutească, s-a rupt, așa că un scafandru a fost nevoit să mai facă un drum la mal.

Tesla la apă! Un șofer luat peste picior după ce s-a lăudat că a făcut off-road cu un Model Y

Apoi roțile din spate au rămas blocate în noroiul de pe fundul apei. Echipa de recuperare a avut nevoie de ajutorul unei companii de tractare. În cele din urmă, un scafandru a reușit să lege și partea din spate a Mustang-ului de o pernă gonflabilă, iar mașina s-a ridicat până aproape de suprafața apei.

Greutatea suplimentară adăugată de noroi a complicat misiunea. Echipa a forțat deschiderea portierelor și a scos noroiul din cabină și din portbagaj cu lopata. Voluntarilor le-a fost teamă să nu găsească vreun schelet la bord.

Cele două echipe au lăsat recuperarea pentru a doua zi, când au reușit, în sfârșit, să ridice mașina suficient pentru a o ancora de puntea din spate. A fost strategia câștigătoare, pentru că astfel au reușit să aducă vechiul Ford Mustang Mach pe uscat. După 40 de ani sub apă, distrusă de rugină, mașina s-a rupt în bucăți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide